За масовка към протестите на зърнарите са привлечени и малкото

...
За масовка към протестите на зърнарите са привлечени и малкото
Коментари Харесай

При 2,5 млрд. субсидии: Властта ни тъпче с боклучави вносни храни

За масовка към митингите на зърнарите са привлечени и дребното останали дребни производители. На тях земеделските олигарси обилно дават обещание, че ще принудят държавното управление да им отпусне повече пари за развъждане на плодове и зеленчуци. Нещо, което е много подозрително. Все отново, с цел да се случи това, би трябвало да се понижи дотацията на самите зърнари. Трудно е за поверие, че уредниците на митинга непринудено ще се лишат от стотиците милиони на Брюксел, които прибират всяка година.

Да не бъдем наивни – главната цел на земеделските протести е отбрана ползите на огромните акули, изрично са специалисти. Не инцидентно главното искане е да се спре вносът на жито, царевица и слънчоглед от Украйна, а не на полски картофи, гръцки краставици и нидерландски домати. В случай, че възбраната за импорт от Украйна бъде възобновена, българските фуражни предприятия, хлебозаводи и заводи за олио ще са принудени да купуват продукцията на зърнарите.

На пръв взор в това няма нищо неприятно. Дори е доста патриотично да си пазиме българските производители. С дребната детайлност, че през последните седмици цените на трите култури внезапно поевтиняха по международните тържища.

Съответно митичният импорт от Украйна ще е на тези ниски цени. Нашите олигарси обаче не признават непознатите тържища и са се запънали да продават продукцията си на по-високи цени, разчитайки да блокират вноса. Напълно разбираемо, всеки от тях има потребност от нов аероплан, „ Ролс Ройс ” или имение на Малдивите.

Накрая, колкото и да упорстват, заводите ще са принудени да клекнат и ще им изкупят скъпата продукция, вдигайки цените си за жителите и животновъди. Да напомним, че миналогодишните цени на олиото от 5-6 лв. за литър не бяха поради някакви алчни търговци, а поради скъпия слънчоглед. Дали поради наглостта на шепа олигарси ни чака нов лоен потрес, следва да забележим.

Източник: narod.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР