Ценният кадър“ инж. Стойчо Николов Петров бе назначен от служебното

...
Ценният кадър“ инж. Стойчо Николов Петров бе назначен от служебното
Коментари Харесай

Скандал: Главсекът на БАБХ Стойчо Петров с ауди за 100 бона върти крими поръчки, бута свои хора на „Капитана“ (СНИМКИ)

„ Ценният кадър “ инж. Стойчо Николов Петров бе назначен от служебното държавно управление за основен секретар на БАБХ. Незнайно защо хитрецът продължава да деребейства и по време на постоянното държавно управление на Николай Денков, като показва безспорна недостижимост, което е добра препоръка за желанията на премиера-академик да не прави нищо значително, до момента в който е на върха на страната.

Елементарен образец – чиновникът идва на работното си място с кола за над 100 000 лева – ауди Q7 с тарикатския номер Сухопътни войски 48 68 Външно наблюдение, която надали е платил с парите, спестени от закуски като държавен чиновник.

Откъде са 100-те бона за лъскавото ауди на инж. Стойчо?

Необяснимо е по какъв начин се позволява основният секретар Стойчо Петров да постави ръка върху всички публични поръчки в БАБХ. На процедура разпределянето на милиони средства държавни финанси са поверени на хора без никакъв опит, само че правилни и предани само на главсека.

Специалистът по всичко, който по обучение е инженер по металургия, е назначен като началник на дирекция, осъществяваща контрола на активността на всички регионални дирекции на Агенцията по храните.

Областните дирекции пък реализират надзор върху сигурността на храните от полето до масата и в тях работят експерти – ветеринарни лекари, хуманни лекари, агрономи, микробиолози и лаборанти.

Интересно по какъв начин инженер по металите схваща от качеството на храните и управлява вярното осъществяване на държавната контролна функционалност. Но всестранно развитият кадър Стойчо Петров не свършва дотук – за признателност към служителката Мария Димитрова – Панайотова, която настройки и организира небрежно състезанието му за назначение, е назначена на ръководител на Дисциплинарния съвет и чиновник по осъществяване на публичните поръчки.

По този метод основният секретар затваря кръга „ аз на тебе, ти на мене “. Всички финансови потоци от публичните поръчки, всички сигнали за злоупотреби в районните звена, всички сигнали за корупция в цялата БАБХ се управляват от основния секретар Стойчо Петров и вярната му Мария Димитрова – Панайотова.

Драмите към момента не свършват – намазаният служител взе участие зад кадър в нагласянето на състезания за избирането на чиновници като максимален интерес съставляват назначенията по границите.

Прочулият се пункт „ Капитан Андреево “ е най-апетитната „ хапка “ за основния секретар на БАБХ, като образец за това е следващият случай от петък, 21 юли 2023. На тази дата се организира конкурс за назначение на трима инспектори на граничен пункт „ Капитан Андреево “.

Главният секретар оказва безумен напън да получи авансово въпросите, които ще бъдат задавани на изпитваните претенденти и наглостта му стига до такава степен, че привиква член на комисията за асортимент и категорично му подрежда кой да завоюва състезанието като са посочени поименно три лица.

След разразилия се скандал излиза наяве, че пресата минава без знанието на изпълнителният шеф на БАБХ Светлозар Патарински.

Няколко са въпросите към премиера Николай Денков – докога ще толерира фрагменти, назначени от служебния кабинет, които се пробват да съсредоточат целия надзор по агрохранителната верига, по публичните поръчки, по дейностите по отношение на сигнали за корупция и активността на районните звена на Агенцията по храните.

Призоваваме и земеделският министър Кирил Вътев да се запознае в детайли с предишното на по този начин скъпите фрагменти Стойчо Петров и юристката Мария Димитрова. От редакцията на Narod.bg настояват, че разполагат с много смущаващи обстоятелства по отношение на двамата „ потенциали “, които ще публикуваме доста скоро.

Източник: narod.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР