Доказа го още при протестите на енергетиците и миньорите, когато

...
Доказа го още при протестите на енергетиците и миньорите, когато
Коментари Харесай

Видя се кой върши работата! Има ли проблем, Пеевски дава решението

Доказа го още при митингите на енергетиците и миньорите, когато при траяла с часове среща в Народното събрание сред тях и водачите на парламентарните групи единствен сподели, че го е грижа да бъдат чути и решени техните проблеми и направи допустимо сключването на съглашение. И продължи да го прави всеки идващ ден.

В продължение на месеци има дефицит на животоспасяващи лекарства, измежду които и няколко типа инсулин, а държавното управление не прави нищо? Пеевски написа писмо до здравния министър, в което дава и решението – краткотрайна възбрана за експорт на изчезналите медикаменти. И казусът изчезва.

Руската „ Лукойл “ натрупа стотици милиони свръхпечалба на гърба на жителите, с помощта на дерогацията, предоставена от Европейска комисия на България, от която обаче обществото по този начин и не съумява да види изгоди, а кабинетът си прави оглушки? Пеевски съумява да събере задоволителна поддръжка в Народното събрание, с цел да бъде спрян този парадокс.

Примерите като тези са доста, а с тях ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи, потвърди нескрито, че за него са значими не политическите интриги и тематики, интересуващи единствено властимащите, а проблемите на обществото и малко по малко, за единствено няколко месеца, вкара в центъра на политическите диспути, дневният ред на жителите. И освен. Успя да върне точно в Народното събрание – там, където му е мястото по Конституция, процесът за взимане на решения и надзор над изпълнителната власт. Обличайки в наличие закана, която мнозина си мислеха, че ще си остане единствено на думи. „ Работата на мрачно завърши. Задкулисните, безпринципни сделки завършиха. Ще бъдем оптимално изискващи и дейни във връзка с дейностите на държавното управление и премиера “, предизвести той преди няколко седмици и акцентира, че той и останалите депутати от Движение за права и свободи държат министър председателят и Министерският съвет да схванат „ ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република и това, че дължат отчетност за работата си “.

„ Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той съумя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се трансформира в важен сътрудник за всички парламентарни групи “. Така го обрисува през ноември почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Е, очевидно доста други мислят по този начин. И социологическото изследване го сподели.

Източник: blitz.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР