После видяхме клиповете, на които се вижда евентуално превишаване на

...
После видяхме клиповете, на които се вижда евентуално превишаване на
Коментари Харесай

Лора Крумова притисна шефа на МВР, такава бомба за Кирил Петков България не помни

„ После видяхме клиповете, на които се вижда вероятно превишаване на правата на полицейски чиновници. Обявявам се срещу това. Лицата са разпознати. До момента имаме открити петима чиновници на Министерство на вътрешните работи, които признават, че вероятно са нарушили правата си “, съобщи вътрешният министър.

„ Категорично аз и професионалното управление не толерираме сходен вид държание. Извършва се инспекция от ГДНП и с тях, в случай че се съберат данни за осъществено закононарушение, ще бъде сезирана и прокуратурата. Уверявам ви, че всеки превишил пълномощията си, ще понесе своята отговорност, в това число и наказателна такава. Искам да благодаря на всички чиновници, които рискувайки живота си, не позволиха човешки жертви “, сподели той.

„ Според мен това е едно преждевременно решение – да уволнят заместника ми. Това е човек, на който доста разчитах. Той е част от политическото управление. Не би трябвало да забравяме, че дейностите на терен се управляват от професионалното управление “, сподели той в упрек на дейностите на премиера.

Стоянов още веднъж се извини на столичани за това, на което са станали очевидци.

„ Тълпата искаше да стигне до стадиона. Искаха да влязат и в спортното министерство. Действията ни бяха съответни “, съобщи министърът.

Според него Министерство на вътрешните работи се е справило в тази съответна вечер, само че има самостоятелни случаи, където може да има превишени права. Той още веднъж прикани да се изчака резултат от инспекцията.

Не е редно да получавам оценка от хора, които даже не знаят какво значи абревиатурата на Министерство на вътрешните работи. Не имам предвид премиера, а на хора, които се изказваха в събота “, съобщи Стоянов.

По думите му в понеделник ще има среща сред Денков, него и Мария Габриел: „ С нея съм приказвал единствено по телефона. Оставка не ми е желана от премиера. Оставката ми е желана от Кирил Петков. Тя е поискана от индивида, с който само разговарях и който в продължение на два дни ми се молеше да стана началник на Министерство на вътрешните работи.

Аз бях водил единствено диалози с него. Питайте него за какво ми се молеше. Аз неведнъж му отказвах. След като одобрих предлагането му действително, му заявих, че не желая никой по никакъв мотив да се меси в активността на Министерство на вътрешните работи. В следствие се направиха няколко опита за вмешателство и ето го резултата – желаят ми оставката “, сподели Стоянов.

„ Не споделям, че ми е оказван напън, а просто опит за вмешателство в работата на Министерство на вътрешните работи – по какъв начин би трябвало да работи то и с кого “, сподели силовият министър и съгласно него желаната му оставка в този момент е точно поради това.

„ Мероприятието от четвъртък е просто причина и мотив “, съобщи той, само че бе посечен от водещата:

„ Но вие неми казвате истината. Дайте крачка обратно и ми кажете почтено нещата. Кой направи опит за напън, защо. Искам конкретика “, пита тя.

Той обаче не пожела да каже съответни имена, а просто сподели, че са желали от него да увеличи хора, които и сега са в системата.

„ Не одобрих, тъй като аз сложих изискване още от началото, че аз си предпочитам екипа “, сподели той.

„ Оставам на поста, тъй като смятам, че аз и хората, с които работя, се оправяме добре. Не допуснахме и оня ден човешки жертви “, повтори Стоянов.

Източник: blitz.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР