Открих България по време на пандемията Първият път отидохме, защото времената

...
Открих България по време на пандемията
Първият път отидохме, защото времената
Коментари Харесай

Германец обиколи цял свят, дойде у нас и отсече: Открих непознатото съкровище на Европа

" Открих България по време на пандемията "

" Първият път отидохме, тъй като времената бяха такива: през 2021 година още живеехме в пандемия и доста страни бяха въвели огромни ограничавания, до момента в който в България беше по-лесно да се пътува - беше допустимо. Пък и ми се искаше да открия нови планини, а България има доста какво да предложи в това отношение: Рила, Пирин, Стара планина или пък Странджа.

Отидох и повторно, към този момент през 2022, тъй като спектърът е доста по-широк от това, което видяхме при първото ни пътешестване. Този път бяхме най-вече в Родопите и в Странджа. Стигнахме и до Черно море, само че отминахме типичните курорти, повече обикаляхме из югоизточната част на черноморското крайбрежие. И се впечатлихме изключително доста от нестинарите - от техния фолклорен театър. "

Ралф Шван и партньорката му, с която пътуват дружно, демонстрират интерес и към културата на страните, които посещават, само че планините несъмнено са номер едно, предава dnes.bg.

" С най-голямо наслаждение обикаляхме из Стара планина, където всичко е към момента значително девствено. И - несъмнено - Родопите, които бих предложил персонално. Във времената на Германска демократична република те са били недостъпни, защото са граничен район, и естествено не е имало доста туристи.

Това са планини, които крият още доста секрети. Там могат да се създадат доста открития, за които не написа в туристическите справочници ", споделя за Дъждовни води Ралф Шван, който дълги години е бил строителен бизнесмен, а в последно време се е отдал на пътувания, за които по-късно споделя на публиката в Германия със фотоси и видеоматериали.

Научил е в това време толкоз доста за България, в това число съвършеното наречие на топонимите. А дали счита, че България прави задоволително, с цел да притегли туристи?

" Според мен това е проблем. Не знам дали имам правото да се изговарям, само че мисля, че не се прави задоволително. България подчертава върху курортите на Черно море, само че вътрешността на страната – планините – някак се подценява. А това е запас, с който българите разполагат и могат повече да го разпространяват. "

Ралф Шван е впечатлен от страната: най-много от нейното разнообразие. " Няма потребност безусловно да се върви далеко, с цел да се види нещо забавно - България е доста по-наблизо. Друга просвета, смесицата на православие и ислям в Родопите, джамиите или пък историите, които споделя Централна Стара планина. Паралелно – старите културни монументи: останките от римско време, тракийското завещание, гробниците.

Мнозина не знаят какво могат да открият в България и по тази причина не я включват в проектите си за ваканциите ", споделя германецът.

А дали въпреки всичко не е бил подразнен или разочаровен от нещо в България? Например това, че в Родопите пътищата не са на най-високото равнище?

" Искам да видя и кукерите "

" Ландшафтът е страховит и единствено може да бъде предложен. Пък какво не ми е харесало? Всъщност няма такова нещо. Качеството на пътищата не е толкоз решаващо за мен – аз обикалям пешком, а из Родопите да вземем за пример доста комфортно може да се пътува с трен. "

А дали ще има и трети път България? " Ще хвърча най-вероятно по Нова година – желая да видя кукерите, да направя фотоси и видео, с които да допълня представянето на страната ви, което върша за германците.

Бих желал да посетя и Витоша – да видя български планини и през зимата, с цел да ги включа в програмата си. Това, което демонстрирам, е пъстро и разнообразно - освен планините или морето, от време на време акцентът е върху културата. Например танците на нестинарите или празникът на розите в Казанлък. Показвам необятен набор, който може да разсъни интереса към България. "

Източник: blitz.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР