П арламентът гласува решение, с което задължава премиера в оставка

...
П арламентът гласува решение, с което задължава премиера в оставка
Коментари Харесай

Депутатите насрочиха задължително изслушване на Борисов

П арламентът гласоподава решение, с което задължава премиера в оставка да се яви пред депутатите на 21 април за чуване по националния проект за възобновяване и резистентност.

Изслушването на Бойко Борисов беше включено в днешния дневен ред, само че той не се яви в залата. Вместо това ръководителят на Народно събрание Ива Митева огласи писмо от вицепремиера в оставка Томислав Дончев, в което се споделя, че министър-председателят Бойко Борисов е в отпуск.

Със 145 гласа "за " / "Има подобен народ ", "Демократична България ", Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, "Изправи се! Мутри вън! "/ и 70 "против " /ГЕРБ/ планът, препоръчан от Мая Манолова /ПГ " Изправи се! Мутри вън! ", беше признат.

Предложението провокира следващите бурни разногласия в залата, цитати и замяна на обиди.

"Очаквано, Борисов, премиерът-беглец, генералът-беглец за трети път от началото на Народното събрание избяга да се яви пред народните представители - през вчерашния ден при полагането на клетва, след това след внасянето на искане за чуване по Плана за възобновяване и резистентност, и през днешния ден, когато се обсъждаше оставката на неговия кабинет, разяснява Манолова.

Министър-председателят е задължен постоянно да се яви в Народно събрание, когато то изиска това, изясни Атанас Славов от ПГ "Демократична България ". Истинският въпрос и най-важният е проектът за възобновяване за 12 милиарда лева за българската стопанска система, добави сътрудника му Мартин Димитров. Надявам се, министър председателят самичък да каже, че ще пристигна да изясни, разяснява той.

"Страхливецът Борисов през днешния ден не пристигна за следващ път, "джипко бибипков " през днешния ден не пристигна за следващ път, благодаря, че е ваш водач ", взе думата Тошко Йорданов от ПГ "Има подобен народ ". Вчера, продължи той, Десислава Атанасова /ГЕРБ/ сподели, че шоуто свършило, по тази причина преди да се разтропате, ще ви изтъквам думи на Тома Биков, който споделя, че Борисов не е деспот, той е подигравка на деспот.

"Излъгахте политически, че вашата партия е за мажоритарни избори в два тура, през днешния ден казвате, че това не е по този начин ", отговори му Биков.

От ГЕРБ желаеха и наказване на Йорданов поради обидните квалификации към премиера.

"Днес видяхме по какъв начин от тази естрада умря българската народна власт ", уточни Георг Георгиев
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР