Озоновият слой изтънява, а с това и нуждата да пазим

...
Озоновият слой изтънява, а с това и нуждата да пазим
Коментари Харесай

Как да пазим от слънцето очите си

Озоновият пласт изтънява, а с това и потребността да пазим повече очите си.

Офталмолозите поучават да носим наложително слънчеви очила и шапка с козирка.

„ Много слънчеви алергии следим, които засягат и очите и това води до алергични конюнктивити. Всяка година те се повтарят, има сезонност в тях, дали са вирусни, дали са бактериални, като че ли са целогодишни към този момент ”, изясни офталмологът доктор Силвия Стоянова.

Тя подсети, че снегът отразява слънчевите лъчи в най-висока степен, а след него се подреждат морската вода, пясъкът и земната повърхнина.

„ Като бетон, площадките, на които играят децата и по тази причина в градски условия децата нямат табиет да поставят слънчеви очила в детска възраст или малко по-големи. Очилата не трябва да се одобряват единствено като аксесоар. Апелирам изключително децата да имат най-малко шапка с козирка ”, подсети  д-р Стоянова, съобщи Нова телевизия.

Слънчевите очила би трябвало да имат отбрана. С увеличение на надморската височина факторът им би трябвало да бъде по-голям.

„ Цветът на стъклата няма значение, значим е факторът. Има и диоптрични очила, които са с потъмнени стъкла. Слънцето е нездравословно, тъй като тези лъчи, които навлизат в земната повърхнина, могат да доближат до ретината и да увредят точката на най-ясното ни виждане, тя се споделя макула ”, разяснява още офталмологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР