Озлем Тюреджи и Угур Сахин, съпрузите, съосновали BioNTech, обещават ваксина

...
Озлем Тюреджи и Угур Сахин, съпрузите, съосновали BioNTech, обещават ваксина
Коментари Харесай

Основателите на BioNTech обещават ваксина срещу рака до 2030 г.

Озлем Тюреджи и Угур Сахин, съпрузите, съосновали BioNTech, дават обещание ваксина против рак до 2030 година в изявление за Би Би Си.

Компанията, която си партнира с Pfizer за първата иРНК ваксина против COVID-19, ще употребява същата технология и против рака.

" Вярваме, че това ще стане, несъмнено, преди 2030 г ", разяснява проф. Сахин. " Можем да употребяваме индивидуализиран имунизационен метод, тъй че незабавно след интервенция, пациентите да получават персонализирани ваксини, да предизвикаме подобен имунен отговор, че Т-клетките в тялото на пациента да ревизират за оставащи туморни кафези и в най-хубавия случай да ги отстраняват. "

Проф. Тюреджи пък споделя своя персонален опит от раково поделение, в което е работила като млад доктор. Безпомощността на лекарите я е мотивирала да стартира проучвания в региона.

За двойката имунизацията за COVID-19 е непряк план, който обаче наля в BioNTech средства и запаси за основата цел - имунизацията против рака. Те твърдят, че науката зад тяхната технология е кардинално потвърдена. Остава да се види по какъв начин лекарите ще включат имунизацията в комплексното раково лекуване.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР