Озадачен съм за какво става дума, тъй като индикативният график

...
Озадачен съм за какво става дума, тъй като индикативният график
Коментари Харесай

Вътев: Наложи се да правим сложни анализи, да разгледаме внимателно структурата на стопанствата

" Озадачен съм защо става дума, защото индикативният график за разплащанията е качен, прочут е. За първа година ние нямаме история обратно, с която да съпоставим по какъв начин се случват новите 50 ограничения. Досега бяха 30, а в този момент са 50, е цялата система за разплащане е много по-усложнена и административно, и от позиция на самите стопани като заявки ", сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пред публицисти преди началото на конференцията на тематика " Да се противопоставим на унищожаването на нашето млечно отглеждане на животни и оранжерийно зеленчукопроизводство ".

Той напомни, че при идването на държавното управление на власт през юни е имало огромно закъснение и е направено всичко допустимо да се навакса. " Всички разплащания, които са поети като ангажимент по Меморандума, подписан на 20 септември, са направени ", сподели той, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Наложи се да вършим доста комплицирани разбори, да разгледаме извънредно деликатно структурата на стопанствата и на тази база направихме модулация, тъй че най-малките да получат най-високи ставки, междинните - по-малки, а най-големите - най-малки ", уточни Вътев.

Той съобщи, че желанието на животновъдите ставките по преходна национална помощ и по обвързано подкрепяне да се върнат на миналогодишните равнища не е допустимо, тъй като такава е цялата политика на Европейски Съюз. " Това важи за всички страни от Европейски Съюз, България не е изключение. Хубаво е, когато желаеме нещо, да знаем, че има правила, закони, регламенти ", разяснява аграрният министър.

Вътев добави, че доста желае да види пазарните дялове на производителите, които желаят още. " Най-важното е какво произвеждаме за потребителя ", акцентира той.

Животновъдните се канят да стачкуват в четвъртък, 23 ноември, от 11 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР