OXYMORE“ е обявен за най-амбициозния и новаторски албум до момента

...
OXYMORE“ е обявен за най-амбициозния и новаторски албум до момента
Коментари Харесай

Жан Мишел Жар издава 22-ри студиен албум

„ OXYMORE “ е разгласен за " най-амбициозния и реформаторски албум досега " на 74-годишния Жан Мишел Жар, като той е продуцент, композитор и реализатор в него, написа БГНЕС.

Той споделя за своя авангарден способ на запис: " В действителния живот стерео не съществува, нашето аудио поле е 360 градуса. Днес технологиите ни разрешават да изследваме композицията в пространствено аудио и това открива напълно ново прекарване за нас, музикантите, в креативния развой “.

За " OXYMORE " се споделя, че е " респект към френските корени на електронната музика " и е реверанс към починалия френски композитор Пиер Анри, емблематична фигура в електронната и класическата музика и едно от въздействията върху Жан-Мишел в Groupe de Recherches Musicales, където той учи. След гибелта му през 2017 година вдовицата на Пиер дава на музиканта истински звуци, които са били предопределени за потребление в това съдействие.

Жан Мишел прибавя: " Работата на Пиер ме въодушеви за " OXYMORE " и работата към някои негови звукови фрагменти ме поведе по креативен път, по който другояче може би нямаше да поема. „ OXYMORE “ е и респект към френския метод на метод към актуалната музика, електроакустичната музика и ранното ми образование в GRM, където Пиер несъмнено повлия на бъдещето на електронната музика в международен мащаб. "

Проектът е въодушевен и от френското придвижване " musique concrete ", род, който употребява записани звуци като недопечен материал - придвижване, което се развива за първи път през 40-те години на предишния век и продължава да прави гражданска война в метода на основаване на музика.

За да означи представянето на албума, той ще извърши " OXYMORE " онлайн в 360 тримерен тон в Palais Brongniart в Париж, в партньорство с GL Events, пред определена аудитория единствено с предложения сред 23 и 25 октомври, заяви „ Контактмюзик “.

Концертът на 24 октомври ще бъде онлайн и наличен по покана за целия свят във VR в границите на особено построената и проектирана от музиканта метавселена " OXYVILLE " посредством VR Chat в партньорство с VRROOM, и по едно и също време в Livestream 2D в каналите на актьора в обществените медии.

„ OXYMORE “ към този момент е разполагаем на CD и двоен винил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР