Oxfam поднови призива си стоките от първа необходимост да влязат

...
Oxfam поднови призива си стоките от първа необходимост да влязат
Коментари Харесай

Гладът, използван като „оръжие за война“ срещу цивилните в Газа: Oxfam

Oxfam възобнови апела си стоките от първа нужда да влязат в обсадената Ивица Газа и сподели, че гладът се употребява като „ оръжие за война “ след Израел прекратете доставките на храна, вода, електричество и гориво на територията.

Израел наложи „ цялостна блокада “ на Газа, откакто бойци на Хамас започнаха нахлуване от Газа против Южен Израел на 7 октомври, убивайки минимум 1400 души съгласно израелските управляващи.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Газа се нуждаеше от милиарди помощ преди войната Израел-Хамас: Организация на обединените нации „ Как ще родя? Бомбите не стопират и нито един човек не е пощаден “ Ал-Шифа в Газа: Болница на ръба завършек на списъка

В допълнение към обсадата, Израел е бомбардирал безмилостно територията, убивайки повече от 6600 души, съгласно управляващите в Газа, която се ръководи от Хамас.

Служители на Организация на обединените нации предизвестиха за филантропична злополука и организации на Организация на обединените нации и приканиха Израел да допусне повече камиони с помощ в Газа. По-малко от 70 камиона с помощ са влезнали в бедната територия от началото на войната.

В изказване от сряда Oxfam сподели, че единствено „ два % от храната, която би била доставена, е влезнала в Газа след цялостната блокада “.

За да се преодолее незабавната хранителна рецесия, Oxfam сподели, че ще са нужни към 104 камиона дневно, с цел да доставят храна в Газа.

Сали Аби Халил, районен шеф на Oxfam за Близкия изток, сподели: „ Ситуацията е ужасяваща – къде е човечеството? Милиони цивилни са групово осъдени пред очите на света, не може да има опрощение за потреблението на глада като оръжие за война. Световните водачи не могат да продължат да седят и да гледат, те имат задължението да работят и то в този момент. “

„ Всеки ден обстановката се утежнява. Децата претърпяват тежки контузии от непрекъснатите бомбардировки; питейната им вода е нечиста или лимитирана и скоро фамилиите може да не са в положение да нахранят и тях. Колко още се чака да устоят жителите на Газа? “ Халил добави.

Позовавайки се на интернационалното филантропично право, което не разрешава гладуването като способ на война, Oxfam сподели, че „ става мъчително ясно, че разрастващата се филантропична обстановка в Газа дава отговор на възбраната, наказана в резолюцията “.

Неправителствената организация също прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) и държавите-членки да предотвратят утежняване на обстановката и изиска неотложно преустановяване на огъня, с цел да могат да бъдат обезпечени всички нужни храна, гориво, вода и медицински консумативи.

Очаква се в сряда Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да прегледа оферти от Съединените щати, които се надяват да обезпечат поддръжка за къси паузи в спора, с цел да разрешат повече помощ да влезе в Газа, както и съветска резолюция, призоваваща за по-широко преустановяване на огъня.

Във вторник организациите на Организация на обединените нации обявиха, че молят за безпрепятствена помощ в Газа и споделиха, че повече от 20 пъти повече от настоящите доставки са нужни за подкрепяне на популацията.

Световната здравна организация (СЗО) сподели, че медикаменти и здравни консумативи са били доставени на три съществени лечебни заведения в южната част на Газа. Те обаче към момента трябваше да стигнат до северната част на палестинския анклав.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР