OWC и Frore Systems представиха OWC Mercury Pro U.2 Dual

...
OWC и Frore Systems представиха OWC Mercury Pro U.2 Dual
Коментари Харесай

Frore Systems и OWC представиха 64 TB външен SSD диск с ултразвукова система за охлаждане

OWC и Frore Systems показаха OWC Mercury Pro U.2 Dual – външен SSD диск с потенциал 64TB. Ключова характерност на новия артикул е неговата неповторима ултразвукова охладителна система AirJet Mini, създадена от Frore Systems и първата, която се употребява за изстудяване на SSD диск.

OWC Mercury Pro U.2 Dual е планиран в 3,5-инчов U.2 форм-фактор (23,9 × 14,7 × 8,5 cm) и съдържа 8 NVMe SSD диска от по 8 TB всеки за общ потенциал за предпазване от 64 TB. За Mercury Pro U.2 Dual производителят твърди, че скоростта на пореден запис е 2700 MB/s. Интерфейсът Thunderbolt 3 се употребява за свързване към компютър.

Всеки SSD диск в OWC Mercury Pro U.2 Dual е оборудван със лична охлаждаща система AirJet Mini. Охлаждащата система контактува със SSD диска посредством меден топлообменник и термично уплътнение. Всяко устройство AirJet Mini е с размери 27,5 × 41,5 милиметра и дебелина единствено 2,8 милиметра. В същото време охладителната система е в положение да разсейва 5W топлинна мощ. Това се реализира посредством мембрана във всеки AirJet Mini, която вибрира с ултразвукова периодичност и основава всмукателна мощ, която издърпва въздуха през праховия похлупак. С висока скорост въздухът се насочва в долната част върху медния нагревател и излиза в профил.

С опциите за изстудяване на AirJet Mini хранилището е в положение да разсее общо 40W топлота. Ако се употребяват стандартни вентилатори за същия охлаждащ капацитет, корпусът на хранилището ще би трябвало да бъде доста по-дебел, с цел да побере спомагателното съоръжение.

Frore Systems има в гамата си и модели за изстудяване AirJet Pro, които могат да разсейват до 10W топлинна сила, което надалеч надвишава успеваемостта на обичайните системи за изстудяване на SSD. Frore Systems в началото популяризира своите AirJet Mini и Pro като решения за изстудяване на процесори и SoC, само че в този случай производителят ги е приспособил за SSD.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР