Ovo Energy“, един от най-големите доставчици на електроенергия във Великобритания,

...
Ovo Energy“, един от най-големите доставчици на електроенергия във Великобритания,
Коментари Харесай

Британска електрокомпания: За да се стоплите, гушкайте домашните любимци или направете няколко скока

„ Ovo Energy “, един от най-големите снабдители на електрическа енергия във Англия, разгласява линк към блог, " съдържащ препоръки за икономисване на сила ", на клиентите на SSE Energy Services - марка, която има. В блога се предлага хората " да се гушкат с домашните си любимци и околните си ", да се движат повече, като " чистят дома си или да създадат няколко скока " , с цел да се стоплят.

Днес английската компания излезе с изказване, в което се извини за тези си препоръки на фона на опасенията за възходящите сметки за сила.
Англия пред нов ценови потрес поради скока в цената на газа
Сметките за ток в Обединеното кралство може да скочат до небето поради рецесията с горивата в Европа, написа The Times. Държавният регулато...
Прочети повече
" Съжаляваме и откровено се извиняваме... Разбираме какъв брой сложна ще бъде обстановката за доста от нашите клиенти през тази година ", съобщи доставчикът.

„ Ovo Energy “ добави, че признава, че наличието на блога е било " неприятно преценено и неефикасно ", и съобщи, че го е премахнала, с цел да го " актуализира " с " по-смислена информация за клиентите ".

Изтритата към този момент уебстраница на SSE оферираше 10 съвета за " поддържане на топлината през зимата, без да се постанова да включвате отоплението ", заяви по-рано „ Файненшъл Таймс “. Съветите включваха носене на спомагателни облекла, оставяне на фурната отворена, откакто " сте завършили с готвенето ", и " гушкане с домашните любимци и околните ви, с цел да запазите топлината ".

В други препоръки се предлага " да почистите къщата, да предизвикате децата на съревнование с обръчи или да извършите няколко скока ".

Дарън Джоунс, ръководител на комисията по бизнес на общините, дефинира препоръките на доставчика, който има 4,5 милиона клиенти, като " безчувствени ".
Англия пред тежка рецесия поради високата цена на газа
Милиони семейства във Англия са на прага на тежка зима: жителите чакат нарастване на сметките с над 400 паунда, откакто...
Прочети повече
" Да ти кажат да си облечеш пуловер, вместо да включиш отоплението, в случай че не можеш да си го позволиш, в миг на толкоз доста компликации за доста фамилии, е просто обидно ", съобщи депутатът от Лейбъристката партия, представен от ФТ.

След извинението на „ Ovo Energy “ Джоунс приветства решението в Twitter, като в същото време се изуми кой въобще е замислил сходна маркетингова акция.

Цените на газта и електрическата енергия на едро внезапно се повишават, провокирани от огромната енергийна рецесия, обхванала Обединеното кралство. Сред факторите, които способстват за повишението на енергийните разноски, са нарасналото търсене на петрол и газ в Азия, бързото възобновяване на някои стопански системи след блокирането поради COVID-19, изчерпаните подземни ресурси от газ за предпазване в целия район заради по-дългата и по-студена от нормалното пролет на 2020-2021 година и лятото, характеризиращо се с малко вятър, който да генерира различна сила.

Според браншовата организация Energy UK сметките за сила се чака да набъбнат с до 50% през април. Това е месецът, в който пазарният регулатор „ Ofgem “ би трябвало да актуализира идващия таван на цените за битови консуматори във Англия.

Правителството на министър-председателя Борис Джонсън по-рано утвърди повишението на ценовия таван напролет, като специалистите предвиждат, че евентуалните годишни разноски за приблизително ползване ще се повишат от 1277 паунда - сегашният таван за домакинство от октомври - до 2000 паунда.
Руски полутечен газ дойде за пръв път във Англия
Първият танкер с съветски полутечен природен газ дойде от сибирски терминал във Англия, заяви операторът на английската национа...
Прочети повече
При състояние че инфлацията в Обединеното кралство доближи 10-годишен връх и се чака да продължи да се усилва, а цените на потребителските артикули се покачват съвсем всяка седмица, мнозина предизвестяват за " рецесия " на разноските за живот.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР