Овладяването на цените на тока е основен приоритет на новото

...
Овладяването на цените на тока е основен приоритет на новото
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Няма много възможности за овладяване на цените на тока

Овладяването на цените на тока е главен приоритет на новото държавно управление. Енергийният специалист Васко Начев обаче счита, че няма доста благоприятни условия за въздействие върху цената на тока.
Най-важният въпрос бил от кое място ще дойдат парите, с цел да не се усилва цената на тока за битовия консуматор.
"Нормализирането на цените се трансформира в релативно разбиране. Очаквам да има утешение, само че за цени като преди година би трябвало да забравим в идващите няколко години. Пазарът е толкоз дисбалансиран, че ще би трябвало доста време да се намести ", изясни специалистът в ефира на Bulgaria ON AIR.
"Няма изясненост, съществено няма потребен ход. Не сме островна страна, която може да се изолира и при нас нещата да наподобяват друго от енергийната карта на Европа ", акцентира Начев.
"Енергийната борса работи като всяка друга борса, цените се въздействат само от пазара. Няма какво да чакаме от нея. По-скоро новият парламент би трябвало да пипне законодателството. Да има предел, който да бъде да оставен за лични потребности и едвам след него да имаме експорт на електричество, съгласуван с европейските наставления ", обясни Васко Начев.
Той е на мнение, че даже да не се вдигнат цените от 1 януари, казусът ще тлее и един ден ще се върне като бумеранг.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР