Овладяването на микрорайон Нови“ в Часов Яр е сериозен тактически

...
Овладяването на микрорайон Нови“ в Часов Яр е сериозен тактически
Коментари Харесай

Руската армия проби отбраната на ВСУ в източната част на Часов Яр

Овладяването на микрорайон " Нови “ в Часов Яр е сериозен тактически триумф за съветската войска, открива благоприятни условия за по-нататъшно завладяване на града и демонстрира пробив в защитата на въоръжените сили на Украйна= Това съобщи съветникът на ръководителя на ДНР Ян Гагин пред РИА Новости, предава " Фокус ".

Преди ден съветското министерство на защитата заяви за слагането под цялостен надзор на региона " Нови " в Часов Яр.

" Това е сериозен тактически триумф, това е ключът към по-нататъшното придвижване, в този момент се отварят благоприятни условия за по-нататъшното освобождение на Часов Яр “, споделя Гагин.

Според него дълго време са се водили съществени борби за този регион в източната част на Часов Яр.

" Вземането на надзор над този регион демонстрира пробив в защитата на украинските въоръжени сили. Това е още една стъпка в посока на канала Северски Донец - Донбас “, акцентира събеседникът на организацията.

Руското военно командване трансферира запаси дружно с муниции от Запорожка област през Мариупол на север в Донецка област, предава УНИАН.

Това заяви в Telegram съветникът на украинския кмет на Мариупол Петро Андрюшченко. " Два следващи дни следим придвижването на колони с жива мощ от военната база от Запорожка област през Мариупол към северната посока на Донецка област “, ​​заяви той.

В същото време, съгласно Андрющенко, руснаците са възобновили дейни учения със стволова артилерия на полигон североизточно от Мариупол.

" Можем да кажем, че руснаците започнаха интензивно да трансферират запаси от юг и ускориха образованието си, с цел да ускорят образуването на нови. Като положителни вести всичко сочи към занемаряване или отсрочване на проектите за увеличение на натиска на юг. Тук всичко се взема решение от севера и дали руснаците ще съумеят да реализират резултати “, сподели съветникът на кмета на Мариупол.

Проектът DeepState заяви, че руснаците са напреднали в Източна Украйна. В частност те са окупирали няколко обитаеми места в Донецка област. " Противникът окупира Сокол и Восход, а също по този начин напредна в Сотницка Казачка (границата на Харковска област), Северни, покрай Дружба, Евгеневка и Новопокровски “, означават анализаторите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР