Овладяването на Марс ще бъде революция. Ще научим как се

...
Овладяването на Марс ще бъде революция. Ще научим как се
Коментари Харесай

Д-р Владимир Божилов: Предстои нов ренесанс, след географските идват великите космически открития

Овладяването на Марс ще бъде гражданска война. Ще научим по какъв начин се е зародил животът на Земята, ще има скок в развиването на нови медикаменти. Ще получим нови инженерни разработки за по-чиста сила, там ще могат да се тестват върхови авангардни технологии. Ще се развиват бизнеси. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ астрофизикът Владимир Божилов, учител в катедра „ Астрономия “ на Физическия факултет към СУ “Св. Климент Охридски “.

Вижте цялото изявление на доктор Владимир Божилов тук:

В изявлението доктор Божилов сподели още:

Илън Мъск е инженерен талант, неслучайно неговата компания „ Тесла “ към този момент е най-скъпата в света. А мeждупланетните му пътешествия ще доведат до галактически подем и велики географски открития в извънземното пространство.

Дай Боже да има микроорганизми в марсианската вода! Ние елементарно можем да я пречистим, само че това би било най-великата сензация – значи живот на Марс има! И не е изключено нашият земен живот да е пристигнал от там. Слънчевата радиация също е проблем, тъй като там магнитно поле, което да я стопира, не съществува. Затова най-подходящи евентуално ще бъдат подповърхностните бази. Храната ще се добива като във кино лентата „ Марсианецът “ – с дребни плантации, картофи примерно биха могли да се отглеждат там. Решение на казуса с въздуха ще бъде да се извлича О2 от тънката атмосфера на Марс, състояща се от въглероден диоксид. „ Марс 2020 “ ще ни каже дали това е допустимо.

Едно пътешестване до най-близката звезда Проксима със скоростта на „ Вояджър “ ще отнеме 86 000 години.

Но има план на Юрий Милнер и починалия Стивън Хоукинг за флотилия от наноспътници, които с мощен лазер от земята да бъдат „ бутани “ в пространството със скорост, близка до светлинната.

А може би ключът се крие в проучване на гравитацията и нейното ръководство – тъкмо това предлага екип от НАСА.

Ако се научим да манипулираме пространство-времето посредством гравитацията, ще го огъваме и ще прекосяваме дистанции с неограничена скорост, по-висока от светлинната.

Може пък да се тръгне по посока на „ супер струните “ – те допускат, че тук-там във вселената светлинната скорост би могла да бъде десетки и стотици пъти по-висока от познатите 300 000 км в секунда. Физиката разрешава това, аз съм оптимист.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР