Овладяно е огнището на в Дома за пълнолетни лица с

...
Овладяно е огнището на в Дома за пълнолетни лица с
Коментари Харесай

Овладяно е огнището на коронавирус в социалния дом в село Опанец

Овладяно е огнището на в Дома за пълнолетни лица с деменция в сeло Опанец. Това съобщи на специфичен брифанг доктор Светла Ангелова, шеф на Регионалната здравна ревизия в Добрич, и секретар на Областния координационен щаб, представена от.
„ Няма място за терзание и можем да кажем, че гърмежът е овладян и работата в дома е в естествен темп. Първият сигнал получихме на 6 март за лице от личния състав с позитивен резултат за COVID-19. На 7 март сформирахме екип – РЗИ и лаборатория и направихме бързи антигенни проби на всички от вкъщи – 41 консуматори и 23-ма личен състав. Тестовете демонстрираха 18 позитивни резултата при потребителите и 3 позитивни при личния състав. На всички тях им бяха взети проби за PCR-изследване, като позитивните резултати бяха доказани от лабораторията в болничното заведение „ Св. Марина “ във Варна. На 14 март т.г. бяха изследвани далите негативен резултат. При това наново проучване 12 от потребителите бяха с позитивна проба за ковид и трима от личния състав. Създадохме, взаимно с личния състав и управлението на дома, организация, като позитивните консуматори на услугата са отделени от останалите. Персоналът, който обгрижва позитивните пациенти, работи 7 дни в обособения бранш и преди да се върнат към отговорностите в останалата част им се прави проучване. Т.е. постарали сме се оптимално да се подсигурява неразпространение на болестта “ – съобщи доктор Ангелова.
 Затягаме още повече COVID-мерките в Бургас, разгласи Ангелов Затягаме още повече COVID-мерките в Бургас, разгласи Ангелов
Със заповед на шефа на РЗИ в Бургас от 25 до 31 март се вкарват спомагателни ограничения. Това заяви министърът на опазването на здравето Ко...
Общо от всички консуматори на обществената услуга с позитивни резултати са 31, като 14 от тях са били имунизирани. Предвид, че се касае за консуматори на обществена услуга, е преценено, че е по-добре да бъдат под непрекъснато лекарско наблюдаване при проявена единична симптоматика и по този начин са приети в болница 6-ма пациенти в държавната психиатрична болница „ Карвуна ”, където работи и единственият в Добричка област инфекционист, добави още доктор Ангелова. Тя посочи, че от шестимата приети в болница двама са били ваксинираните с два приема на ваксина против ковид. Втората доза е била сложена на 26 февруари, а са били приети в болница на 15 и 16 март т.г.
Приетите в лечебни заведения са на възраст сред 69 и 88 години. „ Тези пациенти са били с температура 37,1 градуса, адинамични и с лека кашлица “, разясни шефът на РЗИ. Най-късно на 25 март се чака те да бъдат изписани в положително общо положение. На 22 март в ковид-сектора на болничното заведение в Добрич е признат още един от потребителите на дома в Опанец, който е имал потребност от медицински грижи. Само един от приетите в болница пациенти няма съпътстващи болести. Другите имат съпътстващи съдечносъдови, мозъчно-съдови болести, диабет и други.
„ За поставените под карантина на 7 март срокът е изминал на 20 март, те са в положително положение. На останалите, които е наложена карантина на 14 март, предписанията изтичат на 27.03.21 година “ – заключи доктор Ангелова. РЗИ-Добрич, прави ежемесечни проучвания на консуматори и личен състав в обществените услуги на територията на област Добрич. През януари е било извършено такова проучване в дома в Опанец, като поради осъществяването на имунизационния проект, идващото планувано проучване е през месец април, когато още веднъж ще се вземат проби на всички консуматори и на заетите в обществената услуга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР