Овладян е пожарът, който избухна в ОУ Душо Хаджидеков в

...
Овладян е пожарът, който избухна в ОУ Душо Хаджидеков в
Коментари Харесай

Пожар унищожи покрива на ОУ Душо Хаджидеков в Пловдив

Овладян е пожарът, който избухна в ОУ " Душо Хаджидеков " в Пловдив. За към час изгоря съвсем целият покрив.   " Гаси се от 3 страни, класните стаи не са наранени ", сподели шефът на пловдивската пожарна Георги Мангараков.

По думите му хидрантите не са работили, като отговорността за тяхната поддръжка е на ВиК - Пловдив. Минути преди 12 часа избухна горям пожар на покрива на ОУ " Душо Хаджидеков " в Пловдив. Изгоряла е съвсем цялата покривна структура. На място са 6 противопожарни автомобила с екипи огнеборци  и автомеханична стълба.

Огънят е горящ заради ремонтни действия върху покривната структура на постройката поради теч над канцеларията. Фирмата, която ремонтира, от над 10 години поддържа учебното заведение, по данни на директорката. 

Дежурният личен състав се е самоевакуирал, прецизираха от пожарната в Пловдив. В момента на пожара в постройката на учебното заведение е имало 30 чиновници. По време на пожара на покрива е имало служащ, който е незасегнат. На място са и кметът на Пловдив Здравко Димитров и неговите заместници Анести Тимчев и Стефан Стоянов. Община Пловдив спомага на огнеборците, обезпечени са вишки от Оперативна програма " Градини и паркове " и цистерни с вода от Оперативна програма " Чистота ", заяви кметът Здравко Димитров.

Той посочи, че на по-късен стадий зам.-кметът Стефан Стоянов ще направи оглед на учебното заведение, с цел да се откри какви са вредите и да се търсят разновидности за образователни пространства. Добрата вест е, че образователното заведение има застраховка.

19 паралелки се образоват в учебното заведение, които би трябвало да бъдат преместени за старта на образователната година. Те ще бъдат настанени в 2 учебни заведения в центъра, сподели зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов, само че не посочи кои ще са те. 

За задачата ще се употребяват и подблоковите пространства.

Полицията е затворила за придвижване необятен периметър към учебното заведение. / БНР

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР