Овладени са основните жизнени функции, но все още има опасност

...
Овладени са основните жизнени функции, но все още има опасност
Коментари Харесай

Раненото от мълния дете от Русе в тежко състояние, решават да го транспортират ли до болница „Пирогов“

Овладени са главните витални функционалности, само че към момента има заплаха за живота, сподели доктор Бланш Ангелова

Тежко остава положението на удареното от гръмотевица дете от Русе. Подобрение няма. Овладени са главните витални функционалности, само че положението е извънредно сериозно с заплаха за живота. Това сподели преди минути пред Българска национална телевизия началничката на интензивното поделение в УМБАЛ „ Медика “ - Русе доктор Бланш Ангелова.

От проучванията и консултациите с всичките експерти може да се каже, че има полиорганно увреждане, посочи тя. 

„ Имаме позволение от управлението на болничното заведение да се обърнем към детската реанимация на болница „ Пирогов “, защото там е профилирано място за лекуване на дребните пациенти. Ако преценяват, че има нужда да бъде лекувано там, ще бъде превозено “, съобщи доктор Ангелова. 

„ Много е рано да се приказва за усъвършенствания. Ако има такива, те ще дойдат в по-късен стадий. В момента е значимо това, че то към момента е живо. Сърдечната активност е възобновена. Има непринудено дишане, което се подкрепя от уред “, изясни тя. 

Спешните медици, които са поели детето в 19:45 часа през вчерашния ден са съумели да го изведат от клинична гибел посредством косвен масаж, интубация, обдишване. 

Другото дете, което бе настанено в русенската болница " Канев ", е умряло. 

По първична информация децата са били на подготовка на едно от помощните стадиони на стадион " Дунав ", когато е завалял дъжд с гръмотевици. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР