Овладени са нещата с интерконектора към Гърция, мобилизирана е цялата

...
Овладени са нещата с интерконектора към Гърция, мобилизирана е цялата
Коментари Харесай

Министърът на транспорта обяви, че няма осигурени количества газ за октомври


Овладени са нещата с интерконектора към Гърция, мобилизирана е цялата страна. изгубено е много време, в което нищо не е правено действително “, съобщи на брифинг министърът на превоза Христо Алексиев.

По думите му е значимо стабилизирането на „ Булгаргаз “.

„ Каквито и доставки да желаеме да осигурим те би трябвало да бъдат заплатени, авансирани. Трябва да осигурим нужните количества газ за популацията и за бизнеса на едни положителни, търпими цени. За септември има обезпечени количества газ, от октомври нататък няма такива “, добави Христо Алексиев.

Той разясни, че решенията, свързани с цената, би трябвало да се вземат до края на август, началото на септември.

„ Газ, обезпечен на каквато и да е цена, не прави работа на бизнеса и на популацията. Няма по какъв начин да има обезщетения сега, тъй като няма настоящо Народно заседание “, сподели Христо Алексиев.

„ Интерконекторът беше оставен без контрол от предходното ръководство, акумулирани са редица проблеми, свързани със строителството и с документите, заварихме цялостен безпорядък и управление, което не съдействаше за решаването на казуса. „ Топлофикация София “ дължи стотици милиони на „ Булгаргаз “ и няма вид това да завърши при настоящия метод на ръководство, в противен случай, чака се да порастват с 300 милиона на месец “, съобщи енергийният министър Росен Христов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР