Овидио Гусман, син на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо,

...
Овидио Гусман, син на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо,
Коментари Харесай

Арестуваха сина на Ел Чапо, в опит да си го върне картелът Синалоа отвърна с улична война

Овидио Гусман, наследник на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо, бе задържан през днешния ден от мексиканските управляващи. Новината пристигна след нощ на конфликти в град Кулиакан в северния щат Синалоа, където се намира и едноименният наркокартел - една от най-могъщите организации за трафик на опиати в света.

Овидио, трансформирал се в основна фигура в картела " Синалоа " след ареста на татко си, бе арестуван за малко през октомври 2019 година от силите за сигурност. Скоро по-късно обаче от страна на неговия наркокартел, което бе и объркващ неуспех за мексиканските управляващи, напомня Българска телеграфна агенция.

От " Синалоа " през днешния ден подеха нова контраофанзива със серия престрелки с управляващите и блокади на пътища в града. Местните управляващи приканиха хората да останат по домовете си и оповестиха, че учебните заведения и институциите са затворени във връзка със конфликтите.



За да успее да излети самолетът с aрестувания наследник на Ел Чапо, беше затворено и интернационалното летище в Кулакан. Това не попречи на въоръжени отряди на картела да го нападат. Те съумяха да стрелят и по самолета на мексиканските военновъздушни сили с Овидио Гусман на борда, само че не съумяха да спрат излитането му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР