Овидио Гусман, син на лишения от свобода наркобарон Хоакин Гусман,

...
Овидио Гусман, син на лишения от свобода наркобарон Хоакин Гусман,
Коментари Харесай

Мексиканските власти заловиха Овидио Гусман, син на известния наркобарон Ел Чапо

Овидио Гусман, наследник на ограничения от независимост наркобарон Хоакин Гусман, по-известен с прякора Ел Чапо, бе задържан през днешния ден от мексиканските управляващи, оповестиха пред Ройтерс четирима чиновници, осведомени с въпроса.

Новината за залавянето пристигна след нощ на конфликти в град Кулиакан в северния щат Синалоа, където се намира и едноименният наркокартел - една от най-могъщите организации за трафик на опиати в света.

Овидио, трансформирал се в основна фигура в картела " Синалоа " след ареста на татко си, бе арестуван за малко през октомври 2019 година от силите за сигурност. Скоро по-късно обаче той бе освободен, с цел да бъде избегнато кърваво възмездие от страна на неговия наркокартел, което бе и объркващ неуспех за мексиканските управляващи.

Тази заран силите за сигурност бяха заети с опитите си да овладеят ответната реакция на семейство Гусман в региона, споделя един от чиновниците.

Местните управляващи приканиха хората да останат по домовете си и оповестиха, че учебните заведения и институциите са затворени във връзка със конфликтите. Летището в града също остава затворено.

" Молим жителите на Кулиакан да не напущат домовете си поради блокадите в разнообразни елементи на града ", написа в " Туитър " кметът на града Хуан де Диос Гамес.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР