Овен това има и малка хитринка – винаги пресявайте брашното

...
Овен това има и малка хитринка – винаги пресявайте брашното
Коментари Харесай

Хитринки, Които Всяка Домакиня Трябва Да Знае, Ако Иска Кексът Й Да Бъде Убийствено Вкусен И Топящ Се В Устата

Овен това има и дребна хитринка – постоянно пресявайте брашното директно преди да го употребявате, даже и в случай че сте купили подготвен микс от магазина. Пресяването освен ще в профил примесите и бучиците от брашното, в случай че има такива, само че и ще вкара в допълнение въздух, който ще направи печивото пухкаво.

Освен пресятото брашно, за хубавия кекс е необходим и набухвател. За да приготвите изумително бухнал кекс, бихте могли да сложите малко повече набухвател в тестото, в сравнение с е посочено в рецептата. Например можете да употребявате 15 гр. бакпулвер, вместо посочените 10 гр., или към бакпулвера да добавите половин чаена лъжичка сода за самун.

Хитринка има и при подготовката на яйцата. За да приготвите бухнал кекс, те е належащо да са добре разрушени. Освен това не използвайте яйцата непосредствено от хладилника, а ги извадете към 20 минути преди да ги употребявате, с цел да се темперират.

Ето и две предписания за вкусни и пухкави кексове:

Кекс с кисело мляко

Необходимите артикули са 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 6 с.л. олио, 1 пакетче ванилия или няколко капки ванилова есенция, 2 ч.ч. брашно, смесено с 1 бакпулвер. Яйцата се разрушават със захарта, прибавят се останалите артикули и се разбърква. Изсипва се в намаслена тава или форма за кекс и се пече в авансово загрята на 180 градуса фурна към 35 минути, като се ревизира с съчка.

Кекс с прясно мляко

Необходимите артикули са 4 яйца, 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 и половина ч.ч. брашно, смесено с 1 бакпулвер. Яйцата и захарта се разрушават до побеляване, прибавят се останалите артикули и се разбърква добре. Сипва се в намаслена и набрашнена тава и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. Проверява се с съчка.

При приготвянето на кекса е значимо да употребявате идентични по мярка чаши за мерителни. Кексът е опечен, когато го набодете с съчка за зъби и тя излезе суха – без по нея да е полепнало тесто.

Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР