Овен Отличникът иска похвали и медали Според един от основателите

...
Овен Отличникът иска похвали и медали Според един от основателите
Коментари Харесай

Разкриха най-тъмните страни на зодиите

Овен Отличникът желае похвали и медали Според един от създателите на психоаналитичното придвижване - Адолф Адлер, в действителност има един единствен значим комплекс - за непълноценност. И Овните нормално не страдат от него. Иначе във всеки актуален указател по логика на психиката са включени към двадесет отклонения, които може да ни насадят скъпите ни родители, близки и учители. Например чували ли сте за комплекс на отличника? От този комплекс нормално страдат Овните, които желаят да са на чело, най-хубавите и най-галените по главичката. Правете си изводите.

Телец Комплекс на 7-те джудженца Ако имаше комплекс на 7-те джудженца - “Кой ми е ял от паничката ” и “Кой ми е пил от чашката ”, това щеше да е казусът на Телеца. Всъщност Телците не са прекомерно предразположени към развиването на месиански и мегаломански отклонения. Като представители на земен знак те по-скоро страдат от прекомерно огромна обвързаност към действителността, в някои случаи до степен, която ги трансформира в хора, тотално лишени от въображение. Разбира се, допустимо е да развият всеки различен комплекс, най-много за предимство и малоценност.

Близнак Питър Пан - безконечното дете Близнакът също е воин от приказките. Вечно неспокойни, изрично отказващи да пораснат и да се причислят към света на възрастните, те са склонни с удоволствие да одобряват комплекса на Питър Пан (съществуващ в списъците) и на Пипи Дългото Чорапче (измислен). Повечето представители на знака по този начин и отхвърлят да пораснат и да поемат отговорностите, които им се поставят. Контактните и бъбриви Близнаци са застраховани от комплекса на самотниците, при който страдалците търсят разтуха от стрелите на свирепата орис в усамотението.

Рак Мама те обича до... гибел Комплексът на майката/бащата - безрезервност до последна капка кръв, е капан, в който представителите на този знак могат умерено да попаднат. Може да развият и комплекс на Гризелда - когато таткото не може да допусне, че неговото момиченце един ден ще го напусне. Съответно комплекс на Иокаста добиват дамите, за които от време на време е мъчно да осъзнаят, че един 21-годишен мъж няма потребност мама да му подготвя закуската. Внимание, грижовна майко! Той може да получи комплекс на Орест - т.е., да желае да се отърве оптимално бързо от задушаващите грижи.

Лъв Цар, откъдето и да го погледнеш Комплексът на егото произтича от твърдото разбиране “Аз съм пъпът на вселената. Всяко мое предпочитание би трябвало незабавно да бъде задоволено ”. Тези хора не е нужно да бъдат лекувани, те не са рискови за обществото, само че са досадни за другарство, тъй като не намират други тематики за диалог с изключение на личните си потребности и ползи. Не всички Лъвове страдат от подобен комплекс. Някои са с комплекса на Адонис и се целуват от заран до вечер в огледалото, а други просто си знаят, че превъзхождат всички останали и имат най-обикновен комплекс за предимство.

Дева Виновен е: крие, че има гении Понякога в устрема си да бъдат справедливи, изключително що се отнася до личните им качества, Девите може да зациклят в браздата на комплекса на Йон. Поразените от него отхвърлят да признаят, че имат какъвто и да е гений и даже саботират мероприятия, при които може да се изявят като способни и надарени. Този комплекс нормално се основава, когато родителите внушават на детето, че не трябва да се отличава от останалите. Друга заплаха за Девата е комплексът за виновност - “не се оправих както би трябвало ”, “моя е виновността, аз трябваше да го предвидя ”.

Везни Да бъдеш или - не... Или да бъдеш? Да бъдеш или да не бъдеш? Хамлетовският въпрос не би заплашил живота на същинската Везна, защото чуденето й може да си продължи до безспир. Комплексът на нерешителността се заражда в детството, когато прекомерно властна и обгрижваща майка не оставя рожбата си да направи сама и една крачка. Липсата на убеденост може да докара и до развиването на комплекс на взаимозависимост от мнението на близките. Такива хора нормално се включват в секти, фенгрупи и така нататък Те страдат надълбоко, в случай че в личната им среда не ги ценят високо или не им обръщат внимание.

Скорпион Да нямаш различен господ с изключение на мен Скорпионът може елементарно да попадне в клопката на комплекса на Бога. Убеждението, че си безгрешен, недостижим и кадърен на всичко, му идва от вътрешната страна. То може да се задълбочи до мъчителни граници. Комплуксът се показва в това, че непрекъснато се опитваш да постигнеш непостижими цели, даже и в случай че с това застрашаваш здравето и живота си. Тези издевателства над личното тяло доближават до мазохизъм. Нормалните и присъщи на всички комплекси - на Едип/Електра или на Лолита (когато млади дами си падат по доста по-възрастни от тях), не са непознати и на Скорпиона.

Стрелец Дон Жуан, само че на барикадите Обикновено комплексът на Дон Жуан се провокира от травматично ранно интимно преживяване. Разбито сърце, тъга и сълзи... При Стрелците не е по този начин. Те най-жизнерадостно и от душа си хойкат. Мъжете - най-много. Което води до следните дефекти: тотално недоумение на женския темперамент, потреблението на дамите като източник на наслаждение и неспособността за същинска връзка. В характера на Стрелците е да избавят изпаднали в неволя баби, котета, птиченца, а също и да се възправят в обективен яд по барикадите. Това са проявления на комплекса на героя.

Козирог Клеопатра - тормозница на мъжете Една от опциите е вашата другарка Козирог да страда от комплекс на Клеопатра. Дамите с този комплекс имат остатък от женски хормони и убеденост в личната си неотразимост. Те не спят с доста мъже, тъй като са уверени, че никой не ги заслужава. А даже и да намерят подобен, който е малко по-читав, надали ще го задържат, защото ще го третират като прислужник. Мъжете Козирози са по-поддатливи да повярват в своята безкрайна справедливост и познание - т.е., склонни са към комплекс за предимство, комбиниран с комплекс на господ.

Водолей Ето го същинския избавител Притежателят на месианския комплекс е уверен, че е дошал на този свят с задача. Понякога не му е ясно каква тъкмо е тази задача. Така Водолеят изкарва целия си живот с убеждението, че е извънреден и друг от останалите по една, меко казано, мъглява причина. Другият проблем, който от време на време поражда, е неспособността да споделят “не ”. Той се показва в прекалено възприятие за отговорност и смут какво би станало, в случай че откажат да свършат нещо. Всичко това е подкрепено от неукротим ентусиазъм да оказват помощ на другите, даже когато това не е допустимо.

Риби Мъченик, който гледа в отвъдното Рибите, които през 2/3 от времето си мечтаят, а през останалата 1/3 спят, са мощно застрашени от комплекса на Касандра. Така де, с тяхното прословуто трето око те са в действителния свят единствено физически. Имате ли възприятието, че сте пристигнали на този свят с избрана цел? Страдате ли от човешката нелепост и незнание? Сигурно сте уверени, че един ден тъгите ви ще бъдат възнаградени. Дори се чувствате пречистени от страданието и не се срамувате, в случай че хората схванат за тъгите ви. Това си е сигурен белег, че имате и комплекс на мъченика.

Източник: Actualno.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР