Овен Левичар – в добрия смисълПонеже сте Овен, Огнен знак,

...
Овен Левичар – в добрия смисълПонеже сте Овен, Огнен знак,
Коментари Харесай

Либерал или консерва сте според зодията?

Овен
Левичар – в положителния смисъл


Понеже сте Овен, Огнен знак, вие сте подготвени да се хвърлите с рогата напред в отбрана на своите убеждения. Със същия жар бихте се борили и за убежденията на най-хубавия си другар – битката постоянно ви се услажда, тъй че не е мъчно да ви навие човек. От това че не виждате по-далеч от носа си, произлизат редица ваши демократични убеждения, като да вземем за пример: в случай че желая, и челото ще си татуирам, кой ще ме спре? И какво като работя в банка? Вие, Овните, сте цялостни либерали! Вярвате в правото на всички хора да живеят щастливо и безпроблемно, само че сте уверени, че вие сте единственият с проблеми.

Телец
Закостенял per se


Вашето решение си остава ваше решение до края. Или до момента в който не решите иначе. Независимо какво сте решили, това е единственото вярно решение. Затова, в случай че се случи по този начин, че таман сте се определили като последовател на една или друга концепция, а светът таман в този миг отхвърли тази концепция, вие непроменяемо ще се почувствате излъган и отритнат. Това се назовава консерватизъм per se. Сляпо тачите традициите. Израсли сте по един метод и желаете нещата да си останат същите. Няма нищо неприятно, стига в привързаността си към предишното да не подтискате околните си.

Близнаци
Днес едно, на следващия ден – друго


Като Въздушен знак, освен това подобен с проблеми с вземането на решения, вие постоянно мените възгледите си. Понякога свободолюбивите ви егалитаристки демократични хрумвания се прегъват под напора на някой факт от действителността и се изкривяват в противоположната посока. Друг път по-красноречив съперник в разногласието може да ви убеди в правотата си и след това цели седмици да изразявате мощно консервативни отзиви. Не сте ваксинирани към някои форми на расизъм или сексизъм. Макар и да сте интелигентни и свободолюбиви хора, като цяло може да се каже че клоните към консервативните възгледи.

Рак
Всички са маскари


Вие сте светци с ореол, свята усмивка, сандали и дълги плебеи. Забранете да ви кремират след гибелта ви! Мощите ви ще останат благоуханни за безконечни времена и ще церят от махмурлук и венерически заболявания. Вие не ядете, не пиете, не пръцкате и най-много не вършиме „порочни“ неща, даже когато в действителност вършиме порочните неща. Жените са правилни съпруги, самоотвержени майки, труженички в офиса. Мъжете са гениални, героични и възвишени. От пиедестала на своето морално предимство осъждате сурово всички, които дръзват да се държат, наподобяват или мислят по метод, несъвпадащ с вашия.

Лъв
Великият водач сподели


Велики вожде! Стига да покажат задоволително почит и самопризнание, васалите ви ще се уверят, че може да бъдете и демократичен, и великодушен началник. Вие подкрепяте свободомислието и правата на ощетените. Но не непременно. Не сте от тези, които инстинктивно ще скочат да стачкуват или да се борят против системата. Дори бихте си затворили едното око за някоя несправедливост, която няма по какъв начин да бъде позволена сега. Ако не вземате страна, то е тъй като по този начин може да останете в положителни връзки и с двата лагера. Ненапразно множеството международни водачи са родени таман под знака на Лъва.

Дева
Различните на сапун


Не страдате от ненужна приемливост. Но то е, тъй като вярвате в две неща. Първото е, че тези, които не споделят политическите ви възгледи, са или глупави, или незадоволително осведомени. Второто – че не е никак жестоко да обяснявате на всеослушание посред улицата, че ненавиждате един или различен етнос или пък хора с друга полова ориентировка? Който не може да преглътне вашето отношение, да си стои у дома, нали по този начин? А и какво вършат тук тези? Да си вървят в Африка/Азия/махалата. Вие говорите това, което мислите. Изконно човешко право е да показваме мнението си на обществени места.

Везни
Мерникът бие леко вляво


Не обичате да раздавате отзиви и оценки, тъй като ви се коства значимо да останете неутрален и обективен. Отделно не виждате смисъл да се изцепите с някакви твърди политически възгледи, които в последна сметка ще ви скарат с половината ви другари. Това не значи, че сте хамелеон или страхливец. Вие сте добър човек, който държи да резервира положителните си връзки с всички хора. Все отново имате лек ляв уклон. Ето един образец за това. Сред американските президенти 4-имата са родени под знака на Везните. От тях трима са Републиканци и единствено един – Джими Картър, е Демократ.

Скорпион
Верен на концепцията


Скорпионите енергично защитавате политическите си убеждения. Използвате точни, подкрепени с обстоятелства и невъзможни за опровержение причини. Ако се окажат незадоволителни, може да включите и неразрешения боеприпас – измама, извиване на ръце, изнудване или надвикване. Бихте спорили по тематиката с часове, до момента в който не сразите всеки конкурент или до момента в който съперникът не избяга от вас с писъци. Не може да се дефинира дали множеството Скорпиони имат демократични или консервативни възгледи. А и не това е значителното. Важното е, че дефинира ли се един Скорпион като демократ или републиканец, това е до гроб.

Стрелец
Мрази дискриминирането


Вие сте доста демократичен човек. Не осъждате другите, тъй като нямате време да се занимавате с нелепости – бързате да живеете, да пътувате, да вършите неща. Мразите дискриминирането, тъй като ви липсва вродено възприятие за принадлежност, ред и подчиненост. Свободата е главната ви полезност. Справедливостта е нещото, за което сте подготвени да се борите непременно. Това че в някакъв миг може да се запънете и да заемете назадничава позиция, се дължи на инатливия ви темперамент. Чудовищната ви несъобразителност може да стане причина да обидите някой „ друг “, само че това ще е без предумисъл.

Козирог
Цар Консерва


Вие сте царете на рутината. Обичате да следвате утъпкани от дедите ви пътеки. „Практичност“, „отговорност“, „последователност“ и „изконни православни ценности“ за вас не са единствено думи. Това са мантри, с помощта на които оцелявате във всекидневната борба с непредвиденото. Затова живот без график, дневен режим и повтаряемост ви подухва непостижима горест. Бихте могли да разберете причините на приятелите си, когато се застъпват за политически възгледи или хрумвания, разнообразни от вашите, стига да са добре аргументирани. Но не бихте могли да ги приемете.

Водолей
Свободата или гибел


Водолеите сте хора, способни на подвизи в името на свободите на всички изповедания, раси, полове, скотски и растителни типове. Вие сте същински хуманитарист, егалитарист, бранител на онеправданите, само че най-много сте герой за опазването на планетата. Не тъй като желаете да я запазите за децата си и техните деца, не. Като същински Водолей, вие сте над тези неща. Личното оцеляване и просъществуването на генетичната ви линия са незначителни на фона на идната крах на планетата. За вас закостенял е дума, която има два синонима: „досадник“ и „тъпак“.

Риби
Свети Троеочец


Рибите сте осъзнати същества, родени с отворени чакри. Трите ви хубави очи (и третото, да) следят сънено света и преценят: не, този свят не е разяден от зло, щом той е моята татковина. Единствено вие виждате ясно къде е пътят и истината и животът и сте постоянно подготвени да ги посочите на останалите по-непросветени хора. Непоносимостта ви към другите по пол, цвят на кожата, политически убеждения и полови щения, е оправдана от вашите най-висши съображения, а не от тривиално тесногръдство. За вас думата „консерватор“ е орден, ослепителен имагинерно върху ревера ви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР