Овен Голям си агитатор! Вземането на информирано решение за спазване

...
Овен Голям си агитатор! Вземането на информирано решение за спазване
Коментари Харесай

Как постят зодиите?

Овен
Голям си
пропагандатор!

Вземането на осведомено решение за съблюдаване на пости при Овните протича по този начин: идва техен другар и споделя “Аз започвам да заговявам. ” “Защо? ”, интересува се Овенът. Приятел: “Ами по този начин, за кеф. Пък може и да отслабна. ” Овен: “Голям си пропагандатор! И аз започвам тогава. ” И до Коледа. Овните може 40 дни да се хранят с една и съща храна, тъй като ги мързи да мислят какво да употребяват, откакто изключат от менюто си “юфтета, кебапчета, мешана ”. Ето някои хрумвания за тях: яжте банани, плодови сокове, кафяв ориз, маслини, краставици, спанак, репички, броколи, фасул, орехи, смокини, чесън и горчица.

Телец
Три дни преди Коледа

За разлика от Овните, Телците по природа имат религиозно влечение. Те имат вяра във врачки, карти, кафе, духове, хороскопи, Дядо Боже, мощи и икони. От чисто религиозно възприятие представителите на този знак биха постили, но нямат предпочитание. За тях особено е измислена опцията да се спрат животинските артикули през последните три дни от постите, едвам могат най-после да се изповядат и причестят. Разбираемо е че когато изброява греховете си Телецът ще не помни да каже на свещеника по какъв начин благочестиво е мърморил молебствия, до момента в който е мислил за прасенце, пълнено кебапчета.

Близнаци
Трудно се
навива

Близнаците си падат по църковни ритуали и са толерантни към множеството религии. За всеки случай биха подредили дома си съгласно Фън шуй с олтар с куклички на индийски божества. Такива са си представителите на този въздушен знак – необятно скроени. Та точно тази просторност не им разрешава да се посветят единствено на едно нещо. Особено пък, в случай че е обвързвано с ограничавания в храненето. Постите ще им преминат по-леко, в случай че наблегнат на сушените сливи, стафидите, бадемите, портокалите, ябълките, карфиола, спанака, марулята, целината, зеления боб, доматите, чесъна и джинджифила.

Рак
Фанатично
тормози близките

По-фанатични фанатици от Раците мъчно ще се намерят. Щом Ракът пости, значи и цялото семейство би трябвало да страда и да се лишава. Съседите също. Изобщо, всеки, който си разрешава блажно по време на Коледния пост, заслужава да ври в казана. Ракът умее да устоя, тъй като знае каква е тайната на сполучливия пост: замъчи ли ви апетит за мръвка, незабавно си го изкарайте на близък. Препоръчителните храни за него са брашно, пълнозърнест ръж, ориз, овес и водорасли. Разбира се, не са му неразрешени и плодове, задушени зеленчуци, зеле, карфиол, домати, цвекло и тиква.

Лъв
Тайно
съжалява

През първия ден от поста Лъвът ще се забавлява с мисълта какъв същински светец и набожен християнин е. До вечерта ентусиазмът му ще се е поизпарил. Тайно стартира да съжалява, когато и за вечеря би трябвало да се засити с мизерна салата и нещо, което по принцип побутва из чинията под името “гарнитура ”. Ще страда, само че от самолюбие може да издържи и задачите пости. Кореноплодни, смокини, цитрусови плодове, ябълки, пълнозърнести брашна и ориз, зелен боб, броколи и слънчоглед са измежду нещата, на които да акцентира през тези тежки времена на ограничения.

Дева
Заради биреното коремче

Не е изключено Дева да съблюдава рождественските пости. Този знак не са прекомерно религиозни, тъй че постенето нормално е по други аргументи – или е за здраве, или е мероприятие в границите на битката с биреното коремче. Девите не са наложително атеисти. Напротив – част от тях имат вяра в някакви там сили и най-често съблюдават своя персонална верска система, която включва най-разнообразни и постоянно смешни секрети ритуали. Плодове, салати, лимонен и плодов сок, супички и чайове Девата без друго си яде, тъй че дори не е нжно да я съветвате по какъв начин да оцелее през постите.

Везни
Не обича
лишенията

Везните са набожни хора и нямат срещу да съблюдават предписанията на Църквата. Проблемът е, че не обичат да се подлагат на ограничения. Ще устоят, когато проумеят, че постът е мотив да опитват и опитат нови вкусни ястия. Не е нужно да са диетични или пълнозърнести, въпреки че пълнозърнестото тесто е целесъобразно за леко склонните към пълнеене Везни. Овесени ядки, ягоди, ябълки, грозде или стафиди, гарнирани със сурови ядки по усет са чудесна закуска за постническите сутрини. Единственото, което би трябвало да заобикалят, са газираните безалкохолни, рафинираната захар и храните с квас.

Скорпион
С желязна
воля

Мисълта на американския политик, мъдрец и бунтовник Томас Пейн “Моят разум е моята черква ” доста импонира на Скорпионите. За Скорпиона вярата е нещо прекомерно персонално и друго от вярата на близките. Съответно и традицията на формалните християнски пости се пояснява “според зависи ”. Почти всеки, роден под този знак, е съоръжен с желязна воля и реши ли да пости, ще успее. Препоръчва им се да се хранят със зеленчуци на пара, зелена салата, праз, карфиол, репички, домати, краставици, цвекло, фасул и леща. Солта е муден палач за Скорпиона.

Стрелец
От чиста
злобичка

Ако се подложи на ограничения, то ще е по-скоро с цел да потвърди нещо пред себе си или пред някой различен. Стрелецът е мистик и мъдрец, само че не обича възбраните. Дори и да издържи задачите пости, то ще е от чиста злобичка и в края на интервала, вместо да се извиси духовно, ще се чувстгва прецакан от това че се е поддал на ината си. Пълнозърнест самун, круши, ябълки, портокали, кореноплодни, лук, маслини, смокини и чесън – може, само че люто и сладко би трябвало да заобикалят. Естествено, по време на постите не се пие алкохол, само че пък и Стрелецът по принцип би трябвало да заобикаля да пие.

Козирог
С печено
прасенце

Единственият пост, който би му бил драговолно, е следният: печено прасенце се слага на поднос, към него се подреждат ветрилообразно сочни пържоли и пикантни кюфтенца. Блюдото се сервира с алено вино пред камината. Но тъй като душата на Козирога е като изсъхнала лоза и няма да посмее да се олее точно на строгия пост. Затова най-вероятно ще постъпи по този начин, както е общоприетоо за обкръжението му. Ако приятелите и роднините постят – ще пости и той. В този тъмен интервал на самоограничение го чака меню от ориз, царевица, картофи, чайчета, постни супички и ленено семе.

Водолей
Като лъв в
клетка

Водолеите или са фанатици, или са агностици, или са видни теоретици по всевъзможни религиозни въпроси, включително и постите. Когато един Водолей пости, домашните му би трябвало да вървят на пръсти. Защото гладният Водолей е като лъв в клетка. Обострят се всичките му неприятни черти и става свадлив, властнически и капризен дървен мъдрец. Плодовете ще го спасят от глада. Може да хапва ябълки, портокали и круши за десерт. А в останалото време да се опита да запълни ямата в стомаха си със зеленчуци на пара, поръсени щедро с пикантен червен пипер, чесън и джинджифил. През постите да се въздържа от кафе.

Риби
Скептични са,
не се хващат

Представителите на този знак нямат никакъв проблем да не ядат месо в продължение на 40-45 дни. Но не виждат за какво да го вършат. Със своята заплеснатост те може би наподобяват на лапни-шарани, само че са скептични и не се палят елементарно. Някои не изключително надеждни източници настояват, че Юда Искариотски е роден под знака на Рибите. Овесени ядки, пълнозърнест самун, ориз, водорасли, спанак и лук би трябвало да участват в менюто им през времето на тестване. От плодовете Рибите могат да наблегнат на тези, които сега са на пазара – грозде, портокали, лимони, ябълки, сушени сливи и фурми.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР