овек се учи, докато е жив – тази малко клиширана

...
овек се учи, докато е жив – тази малко клиширана
Коментари Харесай

Раздавай любов, не кашлица!

овек се учи, до момента в който е жив – тази малко клиширана международна мъдрост е годна за всичко, което се сетите и, колкото и да е необичайно – даже и за метода, по който кашляме. Едва ли някой си е представял, че като възрастен човек, постигнал какво ли не в живота, ще би трябвало занапред да овладява специфична техника за изкашляне, само че ето, че и това се случва. И в действителност не е мъчно да се сетим, че да кашляме по метод, който защищава близките, e въпрос освен на обща, само че и на здравна просвета.

Грижата за здравето – личното и непознатото, всекидневно е по-висока в общества с по-висок стандарт на живот. Превенцията и профилактиката на такива места също са значима част от живота на хората, както и персоналната грижа да се поддържат в положително здраве и най-важното – когато са заболели, да не заразяват други хора. Това изключва геройските действия, като ходенето на работа болен, събиране в огромни компании и пътешестване в публични транспортни средства в пикови часове. Усвояването на подобен вид привички обаче изисква време и неизменност, както и персонална опция да си стоиш у дома, с цел да се излекуваш, вместо да продължиш да работиш в офиса.

Как да се държим измежду хора, когато имаме признаци на респираторна зараза, е тематика, годна целогодишно. На всеки се случва да има ентусиазъм да се изкашля, а от време на време поривът е толкоз мощен, че даже нямаш време да мислиш по какъв начин да кашляш и дали го правиш вярно, защото инстинктът да дишаш е по-силен от обществените правила.

Оказва се, че открит с десетилетия табиет, за който всички са ни обучавали - да се изкашляме в юмрука или дланта си, е допустимо най-грешната техника на изкашляне. Реално кашляйки върху откритата част на ръката си, пренасяме всички вируси или бактерии, които отделяме при кашлицата, върху кожата на ръката си. Така в идващия миг, в който със същата тази ръка натиснем дръжката на вратата или се ръкуваме, несъзнателно разпростравяваме евентуална болест.

Истински предпазващото деяние е да кашляме в лакътя си и за по-голяма сигурност, съгласно учените, да носим дълги ръкави, когато го вършим. За благополучие, сезонът не допуска да се разхождаме по потници, тъй че евентуално ще бъдете екипирани с блуза или яке, в което умерено можете да се изкашляте без да рискувате да болестите близките.

Превенцията обаче си остава най-хубавата тактика за грижа за здравето и с цел да не се докарваме до такава степен, че да кашляме в лактите си, е целесъобразно да поставим грижи преди този момент да се случи, както и по време на възможна респираторна зараза. Това, което можем да създадем, с цел да облекчим признаците при към този момент настъпило заболяване, са нормалните неща, препоръчвани в множеството случаи на вирусни инфекции – отмора,, банкет на течности, както и банкет на артикули, които оказват помощ за откашлянето на секрета, успокояването на кашлицата и по-краткото боледуване.

Кашлицата (суха и влажна), както множеството хора знаят, не е заболяване сама по себе си, а признак на такова, и всекидневно съпровожда множеството вирусни болести в сегашния сезон.

Чрез влажната кашлица организмът самичък почиства остатъка от тайни от дихателните пътища, съдържащи вирусите, бактериите и частиците, които вдишваме от въздуха. Симптомите на тази кашлица са доста лесни за различаване – тя съдържа леплив секрет, а при кашляне се чува хриптящ тон, изключително при поемане и изкашляне. Влажната кашлица най-често е породена от болести на горните дихателни пътища, тютюнопушене и нечист въздух.

Сухата и дразнеща кашлица пък е извънредно неприятна и в множеството случаи се лекува със средства, които я потискат. Често тя минава в продуктивна и влажна кашлица, и следователно лекуването би трябвало да е съобразено с пиковете на кашлицата – вечер да се приема лекарство, успокояващо пристъпите, тъй че гръдният панер да се възвърне, а заран –продукт, който да помогне за премахване на храчките.

И не забравяйте – здравето е персонална отговорност, от която зависи положението и на другите към нас. Бъдете виновни, грижете се за себе си и както се споделя в днешни дни - #РаздавайЛюбовНеКашлица

Мукосолван Макс е лекарствен артикул без лекарско наставление за възрастни. Съдържа амброкосол. Преди приложимост прочетете листовката. За повече информация „ Санофи България “ ЕООД; гр. София 1784, бул. Цариградско шосе 90, Офис постройка Капитал Форт, тяло А, ет. 10, тел: 02/9705300, факс: 02/9705333, e-mail: [email protected] MAT-BG-2000130/09/2020,
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР