овечето хора смятат, че времето, в което не правим нищо,

...
овечето хора смятат, че времето, в което не правим нищо,
Коментари Харесай

Правилото на двата часа на Айнщайн и защо е добре да го спазваме

овечето хора считат, че времето, в което не вършим нищо, е пропиляно време. Но не на това мнение са някои от най-великите мозъци, живели на нашата планета. Например Алберт Айнщайн обичал да седи и просто да си показва пътя на светлината. В последна сметка точно по този начин се ражда и известното уравнение Е=mc2. По-късно ученият получава и Нобелова премия.

Айнщайн организира голям брой мисловни опити. Така да вземем за пример за своята обща доктрина на относителността той си показва по какъв начин човек пада от покрив. Неговите най-известни теории, на чиито основи лежи актуалната физика, са били резултат от въображението му.

Вижте още в канала " във.

Публикация, споделена от (@alberteinstein) на Авг 14, 2020 в 6:02 PDT

Можем ли ние да вършим това, което е правил Айнщайн - да организираме опити в главите си, представяйки си вероятните варианти и просто да си отговаряме на въпроса "какво ще се случи, в случай че направя това "?

Публикация, споделена от (@alberteinstein) на Авг 6, 2020 в 5:56 PDT

Намерете повече време да спрете, да помислите, да анализирате къде се намирате в живота си и да разберете обективно дали сте удовлетворени от това, което имате. Какви са вашите проекти за бъдещото. После просто си помечтайте, това ще ви направи по-продуктивни, когато се сблъсквате с всекидневни обстановки, за които са нужни нови решения. Това ни поучава неврологът Фиона Кер от Университета в Аделайде.

Публикация, споделена от (@jocanamx) на Авг 19, 2020 в 5:38 PDT

За някои хора да седят във Фейсбук в продължение на 2 часа се коства обикновено, само че отделянето на 2 часа за размисъл - прекалено много. Ако и вие сте на това мнение, вземете писалка и отговорете на няколко въпроса. Какви цели имате и какво не сте постигнали? Можете ли да ускорите процеса по постигането им? Чувствате ли стимулиран и въодушевен? Как се виждате в идващите 6 месеца? Разходете се в парка и помислете върху тези неща. Природата е ужасно място за задачата.

Публикация, споделена от (@theresou_yt) на Авг 20, 2020 в 2:20 PDT

Въведете правилото на "двата часа " в своя живот. Журналистът Зат Рана прави точно това, като се въодушевява за опита си от навиците на сполучливите учени, философи, на самия Айнщайн. Всяка седмица той отделя по 2 часа медитирайки. Споделя, че по този начин му се изостря мозъка и сигурно е по-добре прекарано време от това в обществените мрежи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР