овак Джокович се класира за третия кръг в след чиста

...
овак Джокович се класира за третия кръг в след чиста
Коментари Харесай

Джокович стигна безпроблемно третия кръг в Париж, Федерер надви Чилич

овак Джокович се класира за третия кръг в след чиста победа над Пабло Куевас (Уругвай) с 6:3, 6:2, 6:4. Световният №1 се нуждаеше от едвам 2.06 часа и записа втора от началото на шампионата.

Сърбинът беше доста постоянен през цялата среща и осъществя 10 аса против 62-ия в света. Това беше и първи мач сред двамата на равнище АТП.

В един миг от срещата Джокович беше освиркан от дребна част от публиката. Това обаче не го спря да поздрави, присъстващите по трибуните след триумфа.

"Доволен съм, усещах се добре на корта. Уверен съм в моята игра и мисля, че този мач го сподели. Не желая да виждам прекомерно надалеч и това какво ме чака. Участието в Париж постоянно е голямо наслаждение, това е доста значим шампионат ", сподели Джокович.

В идващия кръг Джокович още веднъж ще играе против непоставен. Негов противник ще бъде Рикардас Беранкис от Литва (№93) в света. За да стигне до тази фаза Беранкис надделя Джеймс Дукуърт от Австралия със 7:5, 2:6, 7:6 (4), 6:0.

В четвъртфиналната фаза международният №1 може да срещне Роджър Федерер.

Маестрото реализира триумф в четири сета над Марин Чилич - 6:2, 2:6, 7:6 (4), 6:2 за 2.38 часа. Швейцарецът записа 10-и триумф в 11 мача против хърватския си противник, като е и в серия от пет следващи победи.

Федерер осъществя 16 аса, беше постоянен на сервис с над 60% вкарано първо подаване и впечатли с 47 уинъра. Чилич имаше 43 уинъра, само че и направи 44 непредизвикани неточности.

В идващия кръг Федерер ще играе с Доминик Кьопфер, който в профил 30-ия в схемата Тейлър Фриц.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР