ова е практическо ръководство, което ви дава възможност да култивирате

...
ова е практическо ръководство, което ви дава възможност да култивирате
Коментари Харесай

8 стъпки да станете по-уверени

ова е практическо управление, което ви дава опция да култивирате самочувствие и убеденост. Развийте по-дълбоко схващане за себе си. Това ще докара до по-голяма резистентност, достоверност и триумф както в персонални, по този начин и в професионални инициативи. Ето 8 съвета по какъв начин да имате повече самочувствие и убеденост.

1. Прегърнете напредъка пред съвършенството Давайте приоритет на напредъка пред съвършенството, като акцентира значимостта на предприемането на дребни, поредни стъпки към задачите си. Фокусирането върху напредъка разрешава на хората да поддържат инерция и да построяват убеденост, вместо да се обезсърчават от непостижимата цел за съвършенство.

2. Задайте реалистични упования Поставяйте си реалистични и постижими цели, които са в сходство с вашите качества и запаси. Като си задавате постижими цели, можете да изпитате възприятие за достижение и мотивация, вместо да сте претрупани от нереалистични упования за съвършенство.

3. Учете се от грешките Ученето от грешките и неуспехите дава благоприятни условия за напредък и усъвършенстване. Възприемете мислене за израстване, като гледате на неуспехите като на скъпи образователни прекарвания, а не като знаци за персонална некомпетентност.

4. Практикувайте съчувствие към себе си Важно е да практикувате съчувствие към себе си, изключително в моменти на неуспех или отчаяние. Състраданието към себе си включва отношение към себе си със същото схващане и съпричастност, каквито бихте предложили на другар, изправен пред сходни провокации.

5. Предизвикайте мисленето " всичко или нищо " Мисленето " всичко или нищо " може да докара до перфекционизъм и нереалистични упования, написа iwoman.bg. Вместо това прегърнете сивите зони на живота и признайте, че напредъкът постоянно се реализира посредством постепенни стъпки и постепенни усъвършенствания.

6. Култивирайте еластичност Култивирайте еластичност и адаптивност при гонене на цели и справяне с провокациите на живота. Строгото придържане към перфекционистичните стандарти може да попречи на персоналния напредък и резистентност, до момента в който гъвкавостта разрешава на хората да поправят своя метод в отговор на изменящите се условия.

7. Фокусирайте се върху процеса, освен върху резултата Съсредоточете се върху процеса на гонене на задачата, вместо да се фиксирате само върху крайния резултат. Наслаждаването на пътуването и прегръщането на опциите за учене по пътя може да докара до по-голяма реализация и задоволство, без значение от резултата.

8. Празнувайте своята уникалност Приемете несъвършенствата си като неразделна част от своята еднаквост. Това може да докара до по-голямо самоприемане и достоверност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР