ОУ „Елин Пелин“ отвори врати и за родителите на своите

...
ОУ „Елин Пелин“ отвори врати и за родителите на своите
Коментари Харесай

Родители на забавно училище в „Елин Пелин“ СНИМКИ

ОУ „ Елин Пелин “ отвори порти и за родителите на своите възпитаници през уикенда. Така стартираха дейностите и за външни лица в новаторското учебно заведение, сертифицирано като такова освен от МОН, а и от Световен учебен конгрес и Община Пловдив.

Майки, бащи, баби и батковци седнаха до децата, с цел да научат повече за света към тях. Някои се върнаха в първите си години, описаха за детските си пакости, като им се отдадоха в рационална доза. В стаите на седмокласниците и второкласниците, ученици на госпожа Грозданова и госпожа Стоева, създали програмата за новаторското школо, дребни и огромни сгъваха самолетчета от хартия. Възрастните се подсилваха с кафе и сладки, а дребните - с чай от мащерка и лайка. Второкласниците се преселиха в две пространства на обитание –подземно и въздушно. С помощта на Крум, Ваня, Миро и Симеон от пещерен клуб „ Черни връх “ те направиха виртуално странствуване в пещерите на България, срещнаха се с техните жители, а след това превзеха се катериха с въжета в учебния двор.

На ресторант ухаеше от кабинета на госпожа Бакалска, която през актуалната година работи по стратегия за рационално хранене. Там вместо колби бяха подредени смутита. А на кулинарната книга, основана благодарение на родителите, можеха да завидят Ути, занаятчия Манчев, Андрей Токев и кой ли още не. Миризмата слезе и към втория етаж, където госпожа Танчовска и госпожа Скамнярова дадоха кулинарни задания на майките, а татковците събраха в клуб „ Майстор Тричко “. Не стигаше това, само че на мъжете се наложи да пригласят на известни мелодии с инструментите, които си бяха донесли: клещи, гаечни ключове, отвертки и пр.Те им бяха нужни за " Работилницата на майсторТричко ". В нея трябваше да се работи по умря „ от нищо-нещо “.

От кабинетите през уикенда се носеше смях на родители, които разпознаваха учители по детски фотоси, провираха се през обръчи, изработваха картички за Коледа. И всички бяха щастливи, тъй като за няколко часа станаха деца с децата си. За идващите уикенди родителите дават оферти за нови изяви. Добре, че не желаят да изоставен работа, с цел да станат възпитаници в делничните дни!

тагове учебно заведение елин пелин родител  Родители на занимателно учебно заведение в „ Елин Пелин “ СНИМКИ  Родители на занимателно учебно заведение в „ Елин Пелин “ СНИМКИ  Родители на занимателно учебно заведение в „ Елин Пелин “ СНИМКИ  Родители на занимателно учебно заведение в „ Елин Пелин “ СНИМКИ  Родители на занимателно учебно заведение в „ Елин Пелин “ СНИМКИ  Родители на занимателно учебно заведение в „ Елин Пелин “ СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР