Отзвукът от най-големия форум за българите в Лондон Кариера и

...
Отзвукът от най-големия форум за българите в Лондон Кариера и
Коментари Харесай

Bulgaria Wants You: 56% от българите в Лондон си търсят работа в България

Отзвукът от най-големия конгрес за българите в Лондон „ Кариера и живот -защо в България? “ продължава. Организаторите настояват, че събитието се е трансформирало в ден за равносметка и преосмисляне на житейските избори на над 2500 българи. Всички те имаха опция да попълнят онлайн анкета, чиято цел бе да заключи аргументите за заминаването им зад граница и възможните благоприятни условия за връщането назад в България.

Данните от анкетата в Лондон демонстрират, че 56% от българите, посетили събитието на Bulgaria Wants You там, интензивно си търсят работа в България, която да ги върне за непрекъснато в родината. 76 % от тях са с висше университетско обучение, 36 % сега работят в компании на приблизително управнически позиции, а най-вече хора (18.7%) са ангажирани в областта на бизнес и консултантските действия.

 

Вижте още атмосфера от събитието в разширения репортаж:

 

Димитър Бербатов бе един от посланиците на Bulgaria wants you в Лондон. Той се изяви като преподавател на форума „ Кариера и живот – за какво в България? “, а речта му разкри същинската му история на триумфа.

“Много хора ми задават въпроса: " Защо, откакто реализира триумф в чужбина, откакто можеше да живееш в Англия или където си поискаш, избра да се върнеш в България? ", а аз се чудя за какво въобще ми го задават. Защото въпросът дали да се върна въобще не е стоял в моята глава. Напълно умишлено съм избрал да пребивавам тук със фамилията си.

 Вярвам, че всички имаме какво да дадем от себе си в тази посока. Вярвам, че България е в сърцето, където и да си, само че сърцето се усеща най-добре, когато си в България. И единствено би трябвало да поставяме оптимални старания - всеки съгласно опциите си, с цел да променяме дребния свят към себе си, да променяме към по-добро средата, в която живеем. “- са единствено част от посланията на футболиста, които той показа пред българската аудитория в Лондон.

Цялата лекторска част на Димитър Бербатов може да видите в идващото видео:

 

Следващият кариерен конгрес „ Кариера и живот – за какво в България? “ ще бъде в София на 11 юни в София Тех Парк.

Можете да извършите своята регистрация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР