Отзоваването ми е реваншизъм, свързан с интересите, които съм засегна

...
Отзоваването ми е реваншизъм, свързан с интересите, които съм засегна
Коментари Харесай

Пламен Георгиев нарече реваншизъм отзоваването му от Валенсия

" Отзоваването ми е реваншизъм, обвързван с ползите, които съм засегна с предходната ми работа - и като прокурор, и като началник на КПКОНПИ ". Това сподели пред Пламен Георгиев, който беше отзован като консул на България във Валенсия.

Той беше назначен на тази позиция след абсурда с противозаконните пристройки на жилището му.

Георгиев изясни, че към момента не е известен публично за това решение и е научил новината от медиите. За него този " реваншизъм " е бил предстоящ.

" Очевидно, че част от тези хора, на които сме засегнали ползите, сега ръководят страната ", съобщи Пламен Георгиев, припомняйки, че като началник на антикорупционната комисия е запорирал парцели за над 2 милиарда лева

" Това са хора, на които са запорирани имущества за милиони ", добави той.

Относно думите на Кирил Петков, че е " политическо предопределение " Пламен Георгиев съобщи, че той не изключение и доста посланици и консули също са такива назначения.

В момента някогашният консул няма по какъв начин да се прибере в България, тъй като синът му е на учебно заведение и му предстоят изпити.

" Освен работата съм и татко и имам отговорности. Не мога да оставя детето си, без да си приключи образованието ", изясни Георгиев.

Съдбата на терасата

" Това беше един фиктивен спор - едно огромно нищо. Този апартамент сега е ненаселен. Съседът изпод безусловно не може да живее, тъй като откакто се бутна навесът стана една голяма влага ", описа Пламен Георгиев.

" Аз купих просто един апартамент. Терасата е правена 10 години по-рано и явно е имало за какво да бъде направена, тъй като в този момент индивидът изпод е наводнен ", разясни Георгиев.

Темата разяснява и началникът на политическия кабинет на Кирил Петков, Лена Бориславова. Тя съобщи: " Това бе политическо предопределение от 2019 година, съпроводено с необятно публично неодобрение, както в България, по този начин и измежду българската диаспора в Кралство Испания ".

По думите й допустимо е и осъществяването на цялостна оценка и смяна в назначенията в дипломатическите ни представителства, само че на този стадий такава не е обсъждана.

" Информацията, с която разполагаме от Министерството на външните работи, е, че сега политическата квота, която би трябвало да се излъчва по закон, е превишена от предходните постоянни държавни управления. Това е едно от основанията за ограничение на политическите назначения, те да бъдат в границите на закона ", уточни още Лена Бориславова.

От Министерство на външните работи прецизираха:

Настоящото решение за освобождението му от длъжността общоприет консул във Валенсия, Кралство Испания, е обвързвано с усъвършенстване на броя на лицата, назначени за ръководители на задгранични представителства отвън състава на дипломатическата работа, който не следва да надвишава 20 % от общия брой на ръководителите на задгранични представителства във всеки даден миг ".

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ също разяснява:

" Въобще не му е мястото там. Даже трябваше по-рано да се случи, но то си има софтуерно време ", сподели Тошко Йорданов. " Естествено, че би трябвало да бъде отзован. Не дава отговор на заеманата позиция, без да броим цялата му предходна история ", разяснява той. Не единствено морал, вижте му испанския, добави още Йорданов.

Христо Гаджев от ГЕРБ уточни, че е право на ръководещите да взимат тези решения. От ГЕРБ-СДС обаче насочиха рецензия към ръководещото болшинство поради това, че не е декларирало целите си при започване на новата сесия на Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР