Отвратителна гавра с мъката на хиляди родители с болни дечица

...
Отвратителна гавра с мъката на хиляди родители с болни дечица
Коментари Харесай

Гнусно! Кандидат-общинарят на ПП в Бургас Дончо Златев върти фалшива кампания за детски линейки

Отвратителна подигравка с тъгата на хиляди родители с заболели дечица си прави деятелят и претендент за общински консултант от “Продължаваме смяната ” в Бургас Дончо Златев, разкри журналистическо следствие на “Господари на ефира ”.

 

Преди седмица Господарите стартираха поредност, изобличаваща някогашния кадър на Съюз на демократичните сили в Бургас, Дончо Златев, разкривайки по какъв начин той мами обществеността с мнимата си щедрост за детски коли за спешна помощ.

 

Репортерката Виктория Симеоново и екипа на предаването изловиха фрагментът на “Продължаваме смяната ” да лъже безочливо, че зад другояче благородното му желание да провежда закупуването на детски коли за спешна помощ, най-вероятно стои грандиозна спекулация.

 

Дончо Златев, който е прочут на бургазлии кото някогашен водач на младежкото Съюз на демократичните сили в града, преди три години записва самодейността “Детски коли за спешна помощ в този момент ” и стартира да дава пространни и напоителни изявленията за потребността лечебните заведения да получат профилирани медицински коли за най-малките пациенти. До тук - добре.

 

Основателни подозрения обаче поражда фактът, че платформата, която индивидът на “Промяната ” в Бургас употребява за набиране на средства, е тежко компрометираната “благотворителна ” организация HelpCarma, която беше изловена в грандиозни злоупотреби с болката и тъгата на хора в потребност. Босовете на HelpCarma пък бяха посочени като тясно свързани с друга пирамида за пране на пари - Нексо. Те, от своя страна, са измежду крупните спонсори на “добрите сили ”, а техни чиновници вършиха колосални дарения в интерес на ПП-ДБ. Случайно ли Дончо Златев се е доверил на изпечени мошенници, близки до партията, която го приюти в листите си, можем единствено да гадаем.

 

Друг, меко казано, обезпокоителен миг в самодейността на Златев е, че колите за спешна помощ, които той възнамерява да закупи, са от една съответна компания - Трансформа ЕАД, потвърждавайки, че компанията е произвела първата детска кола за спешна помощ у нас. Според положителните практики в системата на благотворителността, когато обещано лице или организация събира средства от жители, следва те да се разходват след разгласен конкурс, в който да се приложат най-малко три предложения и по този начин да се избере не просто най-евтиният, само че и най-качественият реанимобил. Особено в случай че се касае за живота на заболели дечица. При Дончо Златев не се прави нищо такова. Той си избира една компания и приканва хората да наливат пари в сметките й.

 

Безспорно най-скандалната част от сагата, инициирана от кандидат-съветника на “Продължаваме смяната ” е злоупотребата с имената на обществени фигури, с неоспорим престиж в обществото. Такава е организацията “Капачки за бъдеще ”, за който Дончо Златев не просто упорства, че работят в синхрон, само че и че екипът на Лазар Радков, с помощта на който бяха закупени десетки кувиози за неонатологиите в цяла България, си бил трансформирал политиката и насочвал част от парите, събрани от капачките, в интерес на далаверата само че Златев. Освен подигравка, изказванията на променкаджията се оказаха гнусна неистина, а самият Радков я опроверга изрично пред “Господарите ”, призовавайки феновете персонално да му алармират за такива измами.

 

Оказа се, че на фейсбук страницата на “Детски коли за спешна помощ в този момент ” има колаж с десетки известни персони, измежду които Маги Халваджиян, Рафи Бохосян, Стилиян Петров, Анна Цолова и доста други. Господарите се свързват с продуцента Маги Халваджиян и музиканта Рафи Бохосян, с цел да схванат какво знаят те за акцията.

 

“Дадох единодушието си да ме включат в писмо до институциите с искане за детски коли за спешна помощ. Не съм се съгласявал да ставам лице на акция, физиономията ми да обикаля обществените мрежи и да се събират пари на мой тил ”. Това съобщи Маги Халваджиян пред репортера ни Виктория Симеонова. И прикани институциите да се заемат със случая.

Рафи също е знаел, че ще бъде включен в отворено писмо до институциите. Не е чувал за желанията да се прави подобен тип акция с лицето му или да се събират пари.

 

За похлупак, следствието на Виктория Симеонова потвърждава, че бъдещият бургаски общинар на “Продължаваме смяната ” Дончо Златев събира пари не за детски коли за спешна помощ, а с цел да заплаща по медии за реклама и предоставяне на платени изявленията!!! Това признава самият Дончо Златев пред “мним донор ”, изпратен от екипа на “Господарите ”.

 

Как ще реагират Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата на далаверите на Златев и за какво вместо в общинските листи името му не е в престъпните летописи, следва да забележим.

 

Този и други репортажи, изобличаващи следващият кадър на “Промяната ” в неистина, можете да гледате в ютуб канала на предаването:

Инфо: crimesbg.com

Тагове: кандидат-общинар ПП Бургас Дончо Златев фалшива кампания детски линейки
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР