Отвориха всички секции в страната в изборния ден, нямаме проблеми

...
Отвориха всички секции в страната в изборния ден, нямаме проблеми
Коментари Харесай

Изборният ден в страната започна, вотът протича нормално

Отвориха всички секции в страната в изборния ден, нямаме проблеми със секциите. Това съобщи Таня Ценова от ЦИК, пред БГНЕС.
" Отвориха всички секции, нямаме проблеми със секциите. Гражданите могат да отидат и да упражнят своя избор, добави Ценова. От 3000 секции, единствено в 2 имаше проблеми с машинното гласоподаване. Проблемите ще бъдат оправени. Първите данни за изборната интензивност чакаме към 11 часа ", заяви още Ценова.
В столицата изборният ден стартира без проблем тази заран в столичното 127 СОУ " Иван Денкоглу ". Секционната изборна комисия отвори порти тъкмо в 7 ч. Няма опашки за гласоподаване.
Във Варна изборният ден стартира умерено. 406 изборни секции има в града, в 126 от тях може да се гласоподава машинно. В една от изборните секции се забавиха с отварянето с към 15 минути поради машинното гласоподаване.
В Плевен изборните секции отвориха в точния момент. Над 120 000 са имащите право на глас и ще гласоподават в 167 секции, 57 от които машинно.
В Бургас изборният ден стартира малко по-късно, само че всички секции са отворени. Няма информация за проблеми.
Няма сигнали, тъжби или информации за осъществявани нарушавания. И в Бургас има машини за гласоподаване. В 191 секции в цялата област ще може да се гласоподава машинно, от РИК се надяват, че няма да имат проблеми с гласуването.
В Кърджали изборният ден стартира малко по-късно в някои изборни секции поради проблеми с машинното гласоподаване. Първите проблеми се появиха в една от секциите, машината не работеше, не приемаше картата, оплака се един от наблюдаващите в секцията. Там изчакват от ЦИК да им кажат какво да вършат.
Във Видин някои изборни секции също отвориха с малко забавяне поради проблеми с машинното гласоподаване.
Охраната на изборните пространства през миналата нощ протече обикновено в Сливенско.
Към 07.00 часа през днешния ден секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. До този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. За обезпечаване на защитата на изборните секции от 25 май до привършване на изборния ден са ангажирани 356 полицейски чиновници и чиновници на РДПБЗН-Сливен. Охраняват се 295 СИК в 139 изборни места. Полицейски екипи са направили превозването и защитата на бюлетините, изборните бумаги и 82 машини за електронно гласоподаване.
По данни на Централната изборна комисия (ЦИК) мераклиите да седнат на депутатски стол в Брюксел са общо 318 души, които ще се борят за 17 места, колкото са отредени на страната ни. Така сметките демонстрират, че за едно място в новия състав на европарламента се борят почти 19 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР