Отвориха детската млечна кухня в Русе. От днес над 860

...
Отвориха детската млечна кухня в Русе. От днес над 860
Коментари Харесай

Отвориха детската млечна кухня в Русе

Отвориха детската млечна кухня в Русе. От през днешния ден над 860 деца от детските заведения в града получават готвена храна, откакто от понеделник им се раздаваше пакетирана храна.
БАБХ анулира заповедта за краткотрайно преустановяване активността на Детската млечна кухня, а служителката, която е била с потвърдени позитивни проби за салмонела, е отстранена от работа, оповестява БГНЕС.
Млечната кухня в Русе беше затворена поради 6 случая на деца с позитивни проби за салмонела. След проучване на храните и чиновниците се потвърди, че чиновник на Детска ясла №9 в Русе е заразоносител на салмонелна бактерия и извършител за хранителното заболяване на децата. Комисията установи, че вследствие на това е зародило вътреяслено заразяване на шест деца от детското заведение.
Служителката от яслата, дала позитивен резултат за салмонелна бактерия, е отстранена от работа. След лекуване и проучване с негативен резултат за салмонела, ще бъде възобновена на работа.
На 27 юни бе получен сигнал от РЗИ-Русе за съществуване на позитивни проби на салмонела при деца. Тогава инспекторите от отдел " Контрол храни " – ОДБХ-Русе свикаха спешен щаб. Извършена беше инспекция на Детска ясла №9, където има записана разливочна за приемане на храна, приготвена от Детска млечна кухня.
Взети бяха проби за лабораторно изпитване, отривки от контактни повърхности – маси, плотове за работа и софтуерно съоръжение, отривки от ръцете на личния състав. Персоналът на Детска млечна кухня бе ориентиран за микробиологично проучване – Салмонела група Б.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР