ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ДЕМОКРАТИЧНА“ БЪЛГАРИЯОТ СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИЗдравейте, Демократична“

...
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ДЕМОКРАТИЧНА“ БЪЛГАРИЯОТ СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИЗдравейте, Демократична“
Коментари Харесай

Демократична България тихичко, по доноснически, спря СДС да участва в Панорама

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО „ ДЕМОКРАТИЧНА “ БЪЛГАРИЯ

ОТ СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

Здравейте, „ Демократична “ България!
Вероятно се питате за какво „ Демократична “ е в кавички?!

Отговорът е в сигнал с вх. № МИ-11-51 до ЦИК от 30.09.2019г.

Благодарение на този ваш сигнал, представител на Съюз на демократичните сили няма да може да взе участие в “Панорама “, където беше поканен в петък, 4 октомври, дружно с участниците от „ Демократична “ България, АТАКА и НФСБ. Позовавате се на текст от съглашението, съгласно който с право на присъединяване са и извънпарламентарни партии, в случай че имат евродепутат, определен с тяхната листа. Намирате мотив да отстраните Съюз на демократичните сили под благовидния претекст, че Споразумението би трябвало да се съблюдава прецизно. Вероятно ще се чувствате по-комфортно единствено в компанията на Волен Сидеров и представителя на НФСБ.

Съюз на демократичните сили има евродепутат – господин Александър Йорданов. Ще отречете ли, че той е седесар?! Приемаме, че текстът може да се пояснява по вашия метод. Но екипът на „ Панорама “ вярно и почтено взема решение, че публичната телевизия би трябвало да търси оптимално доста отзиви и позиции и кани и най-старата демократична партия Съюз на демократичните сили да взе участие.

Но вие, в „ Демократична “ България, явно не харесвате демокрацията!

Демокрацията е плурализъм, достолепие, храброст да заявяваш намерено позициите си и да даваш опция и на другите да го вършат.

Но при вас нещата явно са единствено на думи! Претенциите ви за политически морал стават все по-несъстоятелни. И все по-смешни са опитите ви да се представяте за всичко най-светло в българската политика!

Защо тихичко, по доноснически, отнехте опцията на Съюз на демократичните сили да взе участие в " Панорама "?

Не се ли замисляте, че уважавани адвокати сложиха под подозрение метода, по който се сдобихте с евродепутат и единствено политическото достойнство на другите партии ги спря да сезират Конституционния съд?

Щяхте ли да крещите мощно, че ви лишават от право да говорите в публичната телевизия, в случай че някой въпреки всичко беше сезирал Конституционен съд и се окажеше, че не влизате в Европарламента и затова нямаше да имате право на присъединяване в „ Панорама “ по време на акцията?

С какво лишаването на Съюз на демократичните сили от ефир ще помогне на вашия претендент за София да се оттласне от политическото дъно, към което го влачите с методите си?

Отговори не чакаме, единствено размахване на пръст, надвикване и огън в тил.

С този ваш акт стана ясно и за слепите, за какво макар напъните на Съюз на демократичните сили, не успяхме да се обединим за Евроизборите и обединяването в никакъв случай не е било в дневния ред на " Демократична " България!

Успех в „ Панорама “! /sds.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР