„Отворени сме за диалог по темата за осъществяване на полети

...
„Отворени сме за диалог по темата за осъществяване на полети
Коментари Харесай

Новият турски консул иска полети от Пловдив до Бурса и Истан...

„ Отворени сме за разговор по тематиката за реализиране на полети Пловдив-Бурса и Пловдив-Истанбул “, това съобщи Корхан Кюнгерю, общоприет консул на Република Турция в Пловдив. Той е на първото си публично посещаване в Общината, а в диалозите се включиха заместник-кметовете Величко Родопски, Пламен Панов и Тодор Чонов.



Още в самото начало на срещата участниците в нея означиха обстоятелството, че в Тракия икономическа зона са положени положителни основи за вложения на турски компании, като към този момент има няколко международни производители на въздушни възглавници, на стопове на една от най-известните марки коли и други.

„ Работим за решение на въпроса с пловдивското летище, надяваме се скоро то да проработи по метод, по който да тласне стопанската система на Пловдив към още по-голям напредък и развиване. Целта ни е то да действа и да реализира карго- и пътнически полети “, уточни, от своя страна, отрасловият заместник-кмет по превоз Тодор Чонов.

Според заместник-кмета по просвета Пламен Панов по този метод ще се усилят и туристите, които поради Коронавирус пандемията фрапантно понижиха, до момента в който през 2019 година техният брой доближи 1,5 милиона, от които огромен дял е бил на екскурзиите и визитите от Турция. Той посочи, че във връзка с културата Община Пловдив и генералното консулство имат редица взаимни действия, които са включени в културния календар - културно-историческите празници на локалните етнически общности и издаването на двуезично списание „ Небет тепе “, в което се разпространява активността на български и турски създатели в двете страни.



Генералният консул Корхан Кюнгерю изрази удовлетворение, че ще има опция да работи в историческия град Пловдив и ще способства за другарските взаимоотношения с побратимените Бурса и Истанбул посредством привличане на още повече турски вложения и туристи.

В края на срещата участниците в нея обявиха, че ще продължат да работят за положителните двустранни връзки и в областта на образованието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР