“Отворени сме, искаме диалогът ни да продължи, искаме да чуем

...
“Отворени сме, искаме диалогът ни да продължи, искаме да чуем
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Важно е строителството за София да не спира

“Отворени сме, желаеме разговорът ни да продължи, желаеме да чуем всяко едно ваше искане и да се опитаме да го създадем. Важно е строителството и работата за София да не стопира ”. Това съобщи претендентът за кмет на София, повдигнат от ГЕРБ, Антон Хекимян, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Кандидатът за кмет се срещна със строителните сектори.

“Строителство на нови трамвайни трасета, довеждане докрай на околовръстния път и огромните пътища, ВиК-мрежата. За тези планове можем да ви разкажем и зад тях стоим ”, сподели още Антон Хекимян. Кандидатът за кмет на столицата разяснява, че е време всички подозрения за бистрота да бъдат разсеяни. “Ако можем да предизвикваме такива законодателни планове, то мисля, че това ще е стъпка към тази цел ”, акцентира Хекимян.

Георги Георгиев, ръководителят на СОС и претендент за общински консултант от ГЕРБ, напомни, че сега се построява 100 км ВиК канализация. “Не можем да променяме София без визията на архитектите, без визията на експертите. Основен ангажимент, който можем да поемем през днешния ден, е декларирането на политическа воля и експертност за създаването на всичко належащо, с цел да може дигитализацията да бъде реалност. Тук сме, с цел да си слагаме изпълними цели ”, акцентира Георгиев.

Антон Хекимян дефинира и като приоритет опцията за придобиване на позволение за строителство по електронен път да бъде реалност. “За мен е доста значима прозрачността и си слагаме за цел строителното позволение да стане електронно. Следствен отдел към окръжна прокуратура като част от Националното съдружие на общините в Република България ще инициира диалози и работна група взаимно с Министерство на регионалното развитие за промени в Закона за устройство на територията ”, съобщи Хекимян.

От строителния отрасъл се оповестиха за потребността от законодателни промени, нов организационен проект и идея за ограничение на трафика в столицата.

От Камарата на строителите в България (КСБ) разясниха, че административно нещата не стоят добре. “Секторът се нуждае от законодателни промени, посредством които процесите в бранша да се реализират по - транспарантно. Искаме отпушване на капиталовия развой ”, това съобщи инж. Илиян Терзиев, ръководителят на УС на КСБ. На това искане Хекимян изрази единодушие прозрачността да бъде налице и да се предизвикват законодателни промени.

Инж. Георги Шопов, ръководителят на УС на Националната асоциация на строителните бизнесмени, разяснява, че желае законодателни промени по отношение на Закона за устройство на територията. Любомир Минчев, претендент за общински консултант от ГЕРБ, обаче разясни, че това първо би трябвало да се уреди в законодателната власт, т.е. Народно събрание. “Трябва да се реализира среща в Министерство на регионалното развитие, да се сътвори работна група и по-късно в Народно събрание да има повсеместен ремонт на закона ”, изясни Минчев.

Борислав Борисов, заместител - ръководител на УС на Камара на архитектите, акцентира, че има потребност от нов организационен проект и идея за ограничение на трафика.

От страна на ГЕРБ Георги Георгиев предложи да се сътвори съвещателен съвет, който да бъде при общинския съвет.

Арх. Петър Диков, ръководителят на Управителния съвет на Съюза на архитектите в България прикани да има задоволително средства за планове. “Метрополитен, неслучайно метрото е най-успешният план. Наблегнете на проектирането, то е най-важната част от реализацията на всеки план ”, акцентира Диков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР