Отворената връзка все още е нещо аморално за много хора.

...
Отворената връзка все още е нещо аморално за много хора.
Коментари Харесай

Положителните страни на отворените връзки

Отворената връзка към момента е нещо аморално за доста хора. Човешкото его и възприятие за владеене не могат да разрешат мисълта за това, че половинката ви да се среща и с други. Ревността е една от най-типичните човешки страсти. Тя се демонстрира в разнообразни форми както във връзките, по този начин и отвън тях в връзките с другите. И въпреки всичко има хора, които практикуват отворени връзки и са щастливи в тях. Изследване, оповестено в Perspectives on Psychological Science и представено от уеб страницата yourtango.com открива, че отворените връзки имат своите изгоди за душeвността и за връзките сред сътрудниците, написа flagman.bg.

Проучването доближава до заключението, че когато връзката е отворена и се опълчва на обичайния жанр, няма разлика в удовлетворението и чувството за благополучие, ангажираността или пристрастеността в любовта. Това изобретение опонира на това, в което толкоз доста хора имат вяра, а точно, че обич може да има единствено сред двама души. Ето кои са изгодите от отворените връзки, съгласно учените:
Липса на ревнивост
Ревността в дребни дози е потребно възприятие. То демонстрира, че не сме безразлични към половинката си. Ако не изпитваме и капчица ревнивост, тогава значи не изпитваме и обич към този човек. Прекомерната ревнивост обаче е разрушителна. Тя може да съсипе и най-любящите и хармонични връзки. Данните сочат, че при отворените връзки сътрудниците не страдат от ревнивост. В връзките си те са уравновесени, не са уплашени, не изпитват непрекъсната потребност да ревизират известията в телефона на другия и да се твърдят в неговата честност.

Високи равнища на доверие
При отворените връзки съществува високо равнище на доверие. При този вид взаимоотношения сътрудниците не се вкопчват в концепцията тялото на другия да е единствено тяхно, тъй като считат, че душата и прочувствената отдаденост са на доста по-важно равнище. Това построява високо доверие посред им, тъй като знаят, че любовта им не се показва единствено във физическа честност.
Много ниски равнища на угнетяване
При доста обичайни двойки стресът от това да бъдат непрекъснато ограничавани да мислят за други хора има мощно потискащо влияние. При някои сътрудници даже граничи със корист и прочувствено принуждение. Ограниченият достъп до другите, от които единият сътрудник ревнува, може мощно да потисне и да тласне към невярност или към предпочитание за такава. При отворените двойки този риск е доста дребен. Толерантността към желанието да бъдат с други кара сътрудниците в отворени връзки да се усещат спокойни в връзките си. Те имат доста по-култивирано и обуздано възприятие на владеене към сътрудниците си, което е в плюс за връзката.
Богат обществен кръг
Ако сте прекомерно привързани и непрекъснато прикрепени към колегата си, това може да токсини връзката. Прекалено тежък е товарът, който той би трябвало да носи, в случай че връзките ви са такива. Ако цялото ви внимание е ориентирано към него и идентифицирате връзката си единствено с връзките сред вас, това може да тласне половинката ви към бягство. Ето за какво необятният обществен кръг, другарствата, заниманията и свободното вдишване на мирис са значими за една връзка. Ако сте непрекъснато дружно и сте вкопчени един в различен, енергийно връзката ви ще се изтощи доста бързо.
Не съществуват несполучливи връзки
Според изследването, когато една моногамна връзка или брак се разтрогне, това се счита за несполучлива връзка. При отворените връзки това разбиране няма същата тежест, тъй като връзката в обичайния ѝ смисъл не е съществувала. Хората в отворени връзки не смятат разделите си за провали, тъй като са научили нещо от всеки един от сътрудниците, с които са имали връзки. В този смисъл гледната точка към отворения вид връзки оказва помощ по този начин наречените провали да се одобряват положително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР