Отворена през, в наши дни къпалнята Мария Луиза е един

...
Отворена през, в наши дни къпалнята Мария Луиза е един
Коментари Харесай

Пълна блокада по казуса с връщането на къпалнята Мария Луиза на софиянци

Отворена през, в наши дни къпалнята " Мария Луиза " е един от безспорните знаци на съсипия и корупция. Любимият на столичани комплекс от години е затворен и съставлява грозна панорама в сърцето на Борисовата градина. Той продължава да пустее и да се саморазрушава, без значение че столичният кмет Йорданка Фандъкова нееднократно е заявявала, че къпалнята е знаков обект, който би трябвало да се върне на софиянци.

Подобни обещания най-често се чуват в предизборно време, след което упорства тишина.

За последно въпросът излезе на дневен ред преди локалните избори през 2019 година, когато уверенията на спечелилата четвърти кметски мандат Йорданка Фандъкова прозвучаха по- безапелационно отпреди.

Първата официална стъпка за решение на казуса пристигна през март 2020 година, когато Столична община поръча незабавна пазарна оценка на обекта и я повери на компанията си “Софинвест”. Успоредно с това друго общинско дружество - “Софияплан” - излезе с разбор, който сподели, че общината би трябвало да се пазари с частни лица за изкупуване или обезщетяване на към 5000 парцела, които попадат в паркове и градини, или в бъдещи зелени зони. Проверка на Mediapool обаче сподели, че по нито една от тези начинания не е направено каквото и да е във връзка с пустеещата лятна къпалня в Борисовата градина.

Пазарна оценка, но различен път
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР