Отворена дискусия с младежите от Смолян и общинските съветници се

...
Отворена дискусия с младежите от Смолян и общинските съветници се
Коментари Харесай

Дискусия между общинските съветници и младежите от Смолян

Отворена полемика с младежите от Смолян и общинските съветници се организира в Общината.

Събитието се осъществя в Европейската седмица на младежта и се организира по самодейност на кмета Николай Мелемов.
Преседателят на комисията по опазване на здравето, обществени действия, обучение, просвета, вероизповедания, младежта и спорта в Общинския съвет Милен Журналов благодари на община Смолян за проведената среща. Тя е потребна, тъй като се обменя опит, отзиви, оферти, които общинските съветници могат да осъществят.
Тази среща я чакахме дълго време, уточни ръководителят на младежката неправителствена организация „ Млади откриватели за младежко развиване “ (МИМР) Валентин Кехайов. Според него разговора е метода да се реализиран положителни резултати, както и да се работи в синхрон. Целта на всички е да създадем по този начин, че младежите в Смолян да живеят по-добре без възприятие на незаинтересованост, сподели Кехайов. Той предложи, младежите да вземат участие в Консултативния съвет. За обезпечаването на младежките действия да бъдат включени и локалните комисии. Да се сътвори интегрирана система, в която да бъдат събирани база данни, с цел да се осъществят по-мащабни планове. Да възстановят активността си Младежките общински препоръки и Младежкият парламент, с цел да се чуе гласа на младежите.
Общинската съветничка Софка Иванова уточни, че е добре да се възвърне Общинския училищен парламент, както и от учебните заведения да бъде излъчен по един представител, който да взе участие в него.
Дискусията продължи повече от два часа и мина при огромна интерес, тъй като бе сбъднат директен контакт сред младежите и представителите на локалната власт.
В срещата участваха още общинските съветници Ангел Безергянов, Денислав Костов, Виолета Бояджиева, Минчо Симов, Сийка Йочева и Божидар Шуманов.
Събитието е част от деянията, които провежда Община Смолян във връзка Европейската година на младежта и Националната самодейност Европейска седмица на младежта в България по случай 9 май – Ден на Европа, която се организира в интервала 7-17 май, 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР