Отворен за движение е новият мост над река Струма на

...
Отворен за движение е новият мост над река Струма на
Коментари Харесай

Отвориха за движение новия мост над Струма на пътя Симитли-Разлог

Отворен за придвижване е новият мост над река Струма на второкласния път Симитли-Разлог, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".
 АПИ
Съоръжението е при входа на град Симитли и е част от бъдещия пътен възел „ Симитли център “ на автомагистрала „ Струма “. Инвестицията е за близо 4,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от националния бюджет. Мостът е връзка сред центъра на Симитли с квартал „ Ораново “, път I-1, трасето на автомагистрала „ Струма “ и път II-19 Симитли-Банско.

Съоръжението е с дължина 95 метра и заменя еднопосочния железен мост, построен преди повече от 50 година Новият е двупосочен - с една лента във всяка посока, и двойно по-широко пътно платно.
 АПИ
Ширината на пътното платно е 8 м, с два тротоара, защитен парапет за пешеходците и осигурителни системи за преминаващите моторни транспортни средства. Строително-монтажните работи стартираха в края на август предходната година.
 АПИ
С построяването на моста се обезпечава по-висока пропускателна дарба на трасето, покачва се пътната сигурност и удобството при пътешестване на жителите и гостите на Симитли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР