Отворен съм за предложения как да балансираме помощта за бизнеса,

...
Отворен съм за предложения как да балансираме помощта за бизнеса,
Коментари Харесай

Пеканов: Помощта за бизнеса в плана за развитие може да се променя

Отворен съм за оферти по какъв начин да балансираме помощта за бизнеса, планувана в Плана за развиване и резистентност. Залагането на финансови принадлежности за печелившите компании подсигурява, че доходоносните бизнеси ще вземат заемите и ще ги завъртят в стопанската система, сподели през днешния ден на чуването си Народното събрание вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов.

Той посочи, че салдото сред грантове и заеми може да се разисква в отговор на въпрос от Мая Манолова за какво е понижен размерът на безвъзмездната помощ за компаниите при изискване, че междинните и дребни компании още не са си получили помощите след първата вълна на пандемията.

Планът е създаден на водоравен принцип и няма заделени особено средства за който и да е бранш. От програмата за икономическата промяна могат да се възползват всички браншове, в това число и туризмът, който е мощно обиден от пандемията, сподели още Пеканов.

Няма риск за средствата по проекта за възобновяване и резистентност. Има риск от закъснение, който е все по-отчетлив. Затова предлагам да не отваряме всички пера от начало, това сподели вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов в Народното събрание. Изслушването му по тематиката беше инициирано от " Изправи се.БГ! Ние идваме! ".

Той уточни, че вероятно включване на плана за възобновяване на системата за напояване в земеделието в проекта ще забави внасянето му с доста месеци, тъй като той няма оценка за Оценка на въздействието върху околната среда.

Пеканов разяснява, че централите от Маришкия басейн няма да получат пари единствено по проекта, само че и от Фонда за обективен преход, където за тях са планувани 1,2 млрд евро.

На въпрос за какво финансиране не получава план за хващане на водород, Пеканов сподели, че сходна технологията не се употребява в Европа,заради това, че не е ясна нейната резултатност.

В началото на ревюто си Пеканов сподели, че вид на проект, изработен от служебното държавно управление, е доста по-амбициозен и по-добър от предходния на ГЕРБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР