Отворен е приемът по интервенциите в сектор Пчеларство“ за 2024

...
Отворен е приемът по интервенциите в сектор Пчеларство“ за 2024
Коментари Харесай

Над 6 млн. лв. за пчеларите, приемът на документи е до 22 февруари

Отворен е приемът по интервенциите в бранш „ Пчеларство “ за 2024 година, това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Данаил Ковачев и шефа на Областната дирекция на Държавен фонд земеделие /ДФЗ/ Красимир Георгиев. Приемът ще продължи до 22 февруари, като финансовият запас за тази година по интервенциите е в размер на малко над 6 286000 лв.. „ Надявам се повече пчелари да съумеят да се възползват от опцията за подкрепяне на активността им “, разяснява Ковачев и уточни значимата роля на обезпеченото финансиране за бранша.

На уеб страницата на ДФЗ /в „ Схеми и ограничения за подкрепяне “ в секция „ Пчеларство “/ е оповестен и лист с разходите/активите, за които има избрани референтни цени за финансовата 2024 година. Към датата на подаване на заявката за подкрепяне за включените в листата разходи/активи, претендентът показва една оферта. За всички останали, за които няма избрани референтни цени, се показват три съпоставими предложения.

От Фонда припомнят на претендентите, че с смяната в Закона за подкрепяне на земеделските производители, който е в действие от 1 януари предходната година, всички аграрни стопани, които желаят да подадат заявки за подкрепяне, следва да имат регистрация в Системата за електронни услуги. През нея ще се реализира и цялата връзка сред администрацията и възползващите се от подпомагането от Държавния фонд.

Кандидатите по интервенциите в бранш „ Пчеларство “ подават документи за финансова поддръжка само посредством системата – с дипломиран електронен автограф.

За спомагателни въпроси и обяснение при попълване на заявката, претендентите могат да се обръщат към специалистите от Държавна фирма „ Земеделие “ на телефон 02/8187690 от 9:00 ч. до 17:30 ч. в работните дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР