Отвличаване е разкрила полицията в Разград. Сигнал е бил подаден

...
Отвличаване е разкрила полицията в Разград. Сигнал е бил подаден
Коментари Харесай

Отвличане в Разградско: Мъж е пребит и качен в автомобил с цел грабеж

Отвличаване е разкрила полицията в Разград. Сигнал е бил подаден към 20:00 часа на 2 ноември от жителка на село Хърсово. Разтревожена, тя е обяснила, че маскирани непознати са нахлули в дома й, нападнали и били мъжа, с който живее на фамилни начала, принудително го качили в автомобил, а на изхода на селото – на пътя за село Богданци, го изхвърлили от колата и се отдръпнали в незнайна посока.

В хода на следствието, на 07 ноември към 14:00 часа в региона на селскостопанското летище в село Острово, криминалистите засекли товарен БМВ Х 5, в който открили двама от причинителите – 31-годишни мъже от село Острово .

Малко по-късно били арестувани и останалите трима участници в закононарушението – на 28, 41 и 38 години, поданици на същото село . При последвалите претърсвания в домовете им и в употребените от тях коли били открити и конфискувани 2 газ-сигнални револвера и муниции за тях, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа, черна маска с прорези на очите и устата.

Доказателства. Снимка: ОДМВР-Разград

Обстоен оглед на товарния автомобил, осъществен с професионалното подпомагане на специалисти от ГДНП, също извел задоволително доказателства за осъщественото закононарушение . По предписание на наблюдаващ прокурор са извършени и спомагателни процесуално-следствени дейности.

Доказателства. Снимка: ОДМВР-Разград

След 24-часовото задържане на петимата, на двама от тях е взета мярка „ подписка “, а на други двама е наложена мярка „ задържане под стража “. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата, оповестиха още от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР