Отвличане…Чие лице не се сгърчва от отвращение и негодувание към

...
Отвличане…Чие лице не се сгърчва от отвращение и негодувание към
Коментари Харесай

Драма в автобус – съобразителен шофьор заподозря, че едно дете е отвлечено. Постъпката му заслужава адмирации

Отвличане…Чие лице не се сгърчва от омерзение и възмущение към похитителите! Без значение, какви са техните мотиви… А в случай че се касае за похищение на дете?… Децата са толкоз дребни, на процедура безпомощни за каквато и да е съпротива… Те могат единствено да се опасяват и да плачат… Само си представете какво усеща едно 3 годишно дете, попаднало в ръцете на чужд мъж… Къде са мама и баща, баба и дядо, за какво този човек го изтръгва по този начин безогледно от добре познатата му атмосфера на любов?… И какво ще последва в този момент – в дребното сърчице последователно пропълзява смут. За един подобен случай на похищение, само че със щастлива развръзка, ще ви разкажем в този момент.

Герой се оказва водачът на рейс Тим Уатсън (вижте на фотографията спокойното му интелигентно и уверено лице, седнал зад кормилото!) Винаги добре осведомен за настоящите събития по радиото в рейса, той чува, че 3-годишно момченце с червени чорапки е било отвлечено от библиотека в Сан Франциско. Дадени са и детайлности за външния тип на похитителя… Самият татко на две деца, Тим демонстрира проницателност и съобразителност, когато чува спокоен детски рев и вижда в огледалото за назад виждане, мъж, стиснал крепко разтроено момченце в ръцете си… Това го усъмнява и той взема решение да ревизира съмненията си, само че по този начин, че да не изплаши възможния грабител, който може да се окаже въоръжен и опасен…

Затова Тим стопира рейса и се преструва, че търси някаква изгубена раница сред седалките… Така последователно доближава до последната седалка и разпознава по описанието отвлеченото дете и неговия грабител. „ Театралното зрелище “ пред нищо неподозиращите пасажери продължава – Тим се връща индиферентно на мястото си и подкарва решително рейса, успявайки скрито – по GSM-а – да уведоми полицията за казуса.

Разбира се, са нащрек служителите на реда са нащрек и реагират съответно – на идната спирка те причакват рейса и арестуват безпроблемно похитителя… Момчето е избавено и попада скоро в прегръдките на своите родители. Така добре осведоменият и внимателен водач Тим Уатсън се трансформира несъзнателно в воин! Изводът е, хора, бъдете бдителни като Тим на всички места, където и да сте, с цел да предотвратявате вероятни закононарушения! Призоваваме и нашите водачи се вземат поука от историята и да бъдат готови да окажат първа помощ, в случай че има такава потребност.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР