Отвлеченият тийнейджър Алекс Бати просто иска да живее нормален живот“.

...
Отвлеченият тийнейджър Алекс Бати просто иска да живее нормален живот“.
Коментари Харесай

Алекс, окрит след 6 години, търсил от дни пеша път към дома СНИМКИ

Отвлеченият младеж Алекс Бати просто желае да „ живее естествен живот “. Това  описа мъжът, който е оказал помощ за спасяването на Бати.

Фабиен Акидини забелязал 17-годишния юноша да се разхожда самичък в Тулуза, Франция. Той му предложил транспорт, с цел да го защищити от проливния дъжд в ранните часове на сутринта.

По време на пътуването Алекс разкрил, че е бил похитен от майка си през 2017 година, когато е бил единствено на 11 години и е бил в неопределеност от шест години, живеейки с още 10 души в Испания като част от „ духовна общественост “. Той се преместил във Франция през 2021 година

Тийнейджърът споделил, че е ходил в планината самичък четири дни, пробвайки да откри път назад към Англия. Именно в този миг се срещнал с Акидини.

Той бил изтощен и уплашен, когато 26-годишният студент го намерил, само че другояче Бати бил спокоен и физически добре.

„ Вървеше, до момента в който дъждът валеше. Втория път, когато го подминах, взех решение да му предложа да го оставя някъде ", споделя Акидини, който е студент по хиропрактика в Тулуза, работещ на повърхностен работен ден като водач на камион, пред френския вестник La Depeche.

„ Беше много висок и рус, облечен в черни дънки, бял пуловер и раница. Освен това носеше скейтборд под мишница и фенерче за осветяване. Отношението му ми вдъхна убеденост. Накрая се качи в моя ван. Разговаряхме повече от три часа! Много бързо той ми даде същинската си идентичност – Алекс Бати – преди да ми опише и историята си “, добавя младият мъж.

Акидини сподели, че в началото е бил песимистичен към думите на момчето, само че все пак се съгласи да се обади в полицията, откакто чу повече детайлности за премеждията му.

„ После се обадих на полицията, с цел да обясня обстановката. Когато  чиновниците на реда дойдоха, тогава осъзнах, че цялата история е същинска “, споделя той пред Sky News.

„ Момчето не съжаляваше [че напуща общността]… той просто искаше да живее естествен живот, да види баба си още веднъж и да има обикновено бъдеще, това са думите, които той употребява “, споделя младежът.

Алекс бил на отмора в Марбея с майка си Мелани, тогава на 37 години, и дядо си Дейвид. И на двамата им било неразрешено да бъдат с момчето по това време заради домашни проблеми.

Те трябвало да се върнат от пътуването си след две седмици, само че изчезнали.

Бабата на Алекс и формален аставник, Сюзън Каруана, предположила, че те са се открили някъде в „ различен метод на живот “.

„ Те не желаеха Алекс да върви на учебно заведение, те не имат вяра в всеобщото учебно заведение “, споделя тя.

По-късно бе разкрито, че групата са живели на разнообразни места, в това число палатки, каравани и първокласен парцел в Испания.

Говорител на френските управляващи сподели, че са се свързали с полицията на Голям Манчестър (GMP), които „ беседват със фамилията му в Англия “. В изказване Министерството на външните работи, общността и развиването (FCDO) сподели: „ Ние поддържаме английски жител във Франция и сме в контакт с локалните управляващи. “

Превод: GlasNews.bg

Снимки: Sky News

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР