Отвинтване на микрофоните в залата за пресконференции на Министерския съвет

...
Отвинтване на микрофоните в залата за пресконференции на Министерския съвет
Коментари Харесай

Кабинетът отвинти микрофоните от любезност към Урсула фон дер Лайен

Отвинтване на микрофоните в залата за конференции на Министерския съвет – този новаторски метод приложи държавната пресслужба по време на изказванията на новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и премиера Бойко Борисов в четвъртък.

Превантивната мярка целеше гостенката да не бъде сложена от публицистите в " неловко състояние ", по думите на Борисов. Така публицистите бяха обезоръжени да питат каквото и да е - освен по отношение на ресора на еврокомисаря ни Мария Габриел, само че и по всевъзможни други тематики. А ползата беше понятен, защото това е първа аудиенция на Урсула фон дер Лайен в България и необичаен късмет за българските медии да слагат въпросите си.

" Няма да има въпроси, тъй като може, не за друго, да сложим в неловко състояние да дава отговор за нещо, което още не е в цялостния тип контрактувано. А пък, доколкото се познаваме през годините, аз ви давам обещание, че тя скоро отново ще пристигна в България, към този момент когато имаме и подредена комисия, тъй че и да зададеме и други въпроси.... Да бъдем по този начин общителни към нея, до момента в който още си подреди екипа, това съм заречен ", сподели Бойко Борисов в края на изказването си в четвъртък.

Мярката с отвинтването на микрофоните е по молба на екипа на Урсула фон дер Лайен, обясни пред Mediapool началника на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова.

Както Борисов сподели на брифинга, " до момента в който всичко не бъде решено, нищо не е решено ", и затова шефката на Еврокомисията не е желала да дава отговор на въпроси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР