Отварят дестки градини за децата на медицинските работници в Пловдив.

...
Отварят дестки градини за децата на медицинските работници в Пловдив.
Коментари Харесай

В знак на подкрепа: Отварят детски градини за децата на медицинските работници в Пловдив

Отварят дестки градини за децата на медицинските служащи в Пловдив. ОКЩ ще изиска позволение от министъра на опазването на здравето да разреши отварянето на няколко групи наоколо до огромните лечебни заведения, тъй че да е комфортно за родителите. От през днешния ден отдел " Образование " отваря гореща линия и стартира да събира данни на искащите фамилии. Родителите ще би трябвало да показват служебна записка, че най-малко един от тях работи в болнично заведение на територията на града. Отделно бъде пусната анкета до всички лечебни заведения. Броят на групите ще зависи от искащите да се възползват.

" Целта е да облекчим медицинските служащи във всички заведения и да им помогнем да си правят работата. Вече има доброволци измежду личния състав на градините, солидарни с грижите които лекари, мед сестри и санитари поставят за болните в този сложен миг ", съобщи зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов. 

Във връзка със Заповед № РД-01-677/25.11.2020 година на министъра на опазването на здравето по отношение на въвеждане на нови краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на Република България считано от 23.30 часа на 27.11.2020 година до 21.12.2020 година и прекратяване на визитите в детски градини Ви уведомяваме, че Община Пловдив има подготвеност да образува групи в няколко общински детски градини за посещаване от децата на медицински служащи от болнични заведения на територията на Община Пловдив

Желаещите да употребяват тази опция е належащо да дават информация на шефовете на болнични заведения или на имейл  (тел.: 032/635-357) в отдел „ Образование и бизнес развиване “ на Община Пловдив, която да съдържа имена на родителя, служба в болничното заведение, имена и възрастова група на детето, както и детска градина , която посещава сега.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР